Amendă de 10.000 de lei pentru Spitalul de Boli Cronice din Cîmpeni. Cadrele medicale au cerut demisia conducerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul din Cîmpeni
Spitalul din Cîmpeni

Spitalul de Boli Cronice din Cîmpeni a fost amendat cu 10.000 de lei de Direcţia de Sănătate Publică entru nerespectarea unor recomandări. Luni, la această unitate medicală a fost organizat un protest al cadrelor medicale.

”În urma controlului derulat luni, 13 iulie, de inspectorii DSP Alba la Spitalul de Boli Cronice Cîmpeni, a fost aplicată o sancţiune unităţii în cuantum de 10.000 de lei pentru nerespectarea recomandărilor anterioare, şi anume cea de instalare a 2 containere cu destinaţia de izolator pentru găzduirea pacienţilor, până la comunicarea rezultatelor testelor privind identificarea noului coronavirus SARS-Cov2”, a transmis, miercuri, DSP Alba

Reprezentanţii instituţiei susţin cî informaţiile potrivit cărora unul dintre medicii de la respectiva unitate spitalicească nu ar fi purtat echipament de protecţie atunci când a venit în contact cu un pacient pozitiv nu s-au confirmat. ”Menţionăm că DSP Alba verifică doar aspectele care intră în sfera sa de competenţă, nedorind să fie angrenată în discuţii de altă natură. De asemenea, reamintim că Spitalul de Boli Cronice Cîmpeni se află în administrarea directă a autorităţilor locale”, a afirmat directorul DSP, Alexandru Sinea.

Luni, 13 iulie, medici, asistente şi pacienţi ai spitalului au organizat un protest în curtea unităţii medicale şi au solicitat demisia managerului Constantin Bar şi a directorului medical, Dumitru Corpodean. 

protest spital cimpeni

Medicul Horia Cristescu a afirmat că până la declararea stării de urgenţă, Spitalul de Boli Cronice avea 60-70 de pacienţi internaţi în fiecare lună. De asemenea, se acordau circa 120 de consultaţii în domeniul medicină internă. ”Mi s-a luat dreptul la muncă, lucrez în mod ilegal, în forţă, fiind mereu băgat şi scos în concediu de odihnă. Toţi cei pe care i-am consultat am făcut-o ilegal. Inclusiv pe mama domnului primar. Am făcut demersuri la primărie şi nu mi s-a răspuns în niciun fel. Toate plângerile care s-au făcut în legătură cu comprtamentul execrabil al domnului Bar, l-au lăsat rece pe domnul primar”, a spus medicul Horia Cristescu.

Un alt medic l-a acuzat de hărţuire pe director şi a spus că acesta a avut un singur scop, acela de a-i învrăjbi pe angajaţi între ei. ”Lucrez de 30 de ani în această unitate, mă simt umilită, batjocorită. Nu am cuvinte să mă exprim. Nu s-a făcut nimic în ultimii trei ani de zile. Dăcă ridicăm o problemă ni se spune să îl dăm judecată. Este al cincilea manager pe care l-am prins. Omul acesta nu a făcut nimic”, a precizat un alt cadru medical.

Citiţi şi:

Povestea unei descoperiri arheologice extraordinare. Arheolog: „A fost cea mai frumoasă zi a mea”

VIDEO Protest la Spitalul de Boli Cronice din Cîmpeni. Medici şi pacienţi solicită demisia directorului care refuză redeschiderea unităţii medicale

S-a vindecat de coronavirus, dar şi-a infectat soţia şi părinţii, iar mama lui a decedat. A scris o carte în care îşi povesteşte experienţa luptei cu virusul

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite