Ambasadorul Belgiei în România, interestat de proiectul minier de la Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul Belgiei a avut discuţii cu autorităţile din Alba la Palatul Administrativ
Ambasadorul Belgiei a avut discuţii cu autorităţile din Alba la Palatul Administrativ

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Belgiei în România, Excelența Sa Philippe Beke, s-a arătat interesat, în timpul discuţiilor cu autorităţile din Alba, de potenţiala investiţie în minerit de la Roşia Montană.

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Belgiei în România, Excelența Sa Philippe Beke, s-a arătat interesat în timpul discuţiilor cu autorităţile din Alba de potenţiala investiţie în minerit de la Roşia Montană.

Vizita ambasadorului Belgiei la Alba Iulia a avut loc în cursul zilei de miercuri. Excelența Sa Philippe Beke a fost însoţit  de de oameni de afaceri belgieni. În timpul discuţiilor care au avut loc la Palatul Administrativ din Alba Iulia, diplomatului i-au fost prezentate oportunitățile de investiții din județul nostru, dar şi paşi legali ce trebuie urmaţi pentru demararea unei afaceri. La întânire au fost prezenţi şi oameni de afaceri români.Investitorii au avut ocazia de a se cunoaște și de a se consulta pe tematici legate de afaceri.

Printre oficialităţile care au avut rolul de gazde s-au aflat Ion Dumitrel, preşedintele administraţiei judeţene, Ștefan Bardan, prefectul județului Alba, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, precum și primari din alte localități ale județului. Toţi edilii au încercat să-i convingă pe belgieni să investească în localităţile pe care le reprezintă.

Diplomatul şi-a exprimat intenţia de a afla mai multe despre potenţiala investiţie în minerit de la Roşia Montană. Rolul de ghid şi l-a sumat prefectul Ştefan Bardan, care a făcut o prezentare succintă a proiectului minier pe care vrea să îl deruleze comapnia româno- canadiană Roşia Montană Gold Corporation.

Ştefan Bardan i-a spus diplomatului că investiţia ar fi capabilă să dezvolte zona Munţilor Apuseni şi să o scoată din anonimat din punct de vedere economic.

Ambasadorul şi-a exprimat intenţia de a afla mai multe despre potenţiala investiţie în minerit de la Roşia Montană, prefectul Ştefan Bardan făcând o prezentare succintă a proiectului de acolo şi exprimând susţinerea acestuia ca un proiect necesar pentru judeţ şi pentru România, capabil să dezvolte zona Munţilor Apuseni şi să o scoată din anonimat din punct de vedere economic.

Delegaţia belgiană a vizitat zonele industriale din Alba Iulia și Blaj, şi chiar companii de succes ce activează aici.

„Dorința noastră este aceea de a aduce împreună oamenii de afaceri români și belgieni, precum și administrația, pentru a putea astfel dezvolta afaceri profitabile în județul Alba. Am avut discuții importante astăzi, care, sunt sigur, că nu vor rămâne fără ecou și vor produce rezultate palpabile” – a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite