Alba: UPDATE Antrenorul pedofil la primul termen de judecată. Şase minori abuzaţi şi-au retras plângerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Stelian, antrenorul de arte marţiale acuzat de pornografie infantilă, act sexual cu minori şi viol, a fost adus astăzi la Tribunalul Alba, la primul termen de judecată.

UPDATE: Judecarea dosarului a fost amânată pentru data de 27 septembrie din motive procedurale. Potrivit avocatului Ioan Gordiţă, desemnat din oficiu să îl apere pe Nicolae Stelian, astăzi au fost prezenţi în instanţă doi minori împreună cu părinţii acestora. Unul dintre părinţi a solicitat termen pentru angajare de avocat, iar celălat pentru ca băiatul să beneficieze de consiliere psihologică. De asemenea, instanţa a constatat că doi dintre minori au împlinit 14 ani, iar alţi doi 18 ani, condiţii care influenţează modul de citare a acestora în proces.

Nicolae Stelian este acuzat că în calitate de maseor al unei grupe de juniori de la clubul de fotbal FC Unirea Alba Iulia a adus mai mulţi băieţi minori acasă la el unde a întreţinut relaţii sexuale cu aceştia.

Pe unii dintre copii i-a forţat la perversiuni sexuale, motiv pentru care este acuzat şi de viol. Nicolae Stelian a fost trimis în judecată pentru opt fapte de viol. Şase dintre copiii abuzaţi şi-au retras plângerile. Acest lucru s-a întâmplat în intervalul de timp de la trimiterea dosarului în instanţă (30 august 2010) şi până astăzi.

Filmuleţe descoperite în calculatorul personal

Faptele de care este acuzat Spanac au avut loc în perioada 2009 – 2010, când Nicolae Stelian a colaborat cu antrenorul de juniori Alexandru Kalanyos. Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au efectuat o percheziţie la domiciliul inculpatului unde au fost găsite peste 300 de CD-uri şi DVD-uri, o cameră video, un hard-disk de 400 Gb, o grenadă defensivă fără focos, 14 carnete de legitimare la un club de fotbal, două cărţi de identitate şi nouă paşapoarte aparţinând unor minori.


De asemenea, în calculatorul bărbatului au fost găsite filmuleţe ale unor scene de sex anal şi oral între el şi tinerii aduşi în locuinţă. „Persoanele cu care acesta este suspectat că a întreţinut relaţiile sexuale au fost recrutate din rândul copiilor (băieţi) pe care îi antrena, acesta uzând de presupusa sa calitate şi de influenţa sa asupra minorilor“, se afirmă într-un comunicat al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. Vârsta minorilor era cuprinsă între 15 şi 17 ani.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite