Alba: Uioara de Jos îşi revine după inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Satul Uioara de Jos din oraşul Ocna Mureş îşi revine încet după viitura produsă pe Valea Ciunga acum două zile. Până astăzi s-a reuşit decolmatarea străzilor şi a căilor de acces în curţile caselor.

A fost reluată parţial şi alimentarea cu energie electrică. Mai sunt nouă locuinţe care nu au curent. Fără gaz metan sunt în continuare 49 de case. Autorităţile locale aşteaptă orice sprijin care poate veni în ajutorul oamenilor.

„Am deschis un cont bancare în care se pot face donaţii. Am fost sunat şi din SUA de cineva care doreşte să doneze bani. Intenţii şi promisiuni sunt şi aşteptăm să se concretizeze“, a spus primarul Augustin Drăguţ. Potrivit acestui pagubele se cifrează la câteva milioane de lei.

Contul a fost deschis la BRD Ocna Mureş: RO73BRDE 010SV24135270100. Un alt cont a fost pus la dispoziţie de Crucea Roşia, filiala Alba, la BCR Alba: RO72RNCB0003037781770001. Crucea Roşie a distribuit la Ocna Mureş, dar şi la Hopârta şi Lopadea Nouă, 400 de sticle de apă minerală, 100 de paturi şi 180 de pâini.

Ajutoare pentru sinistraţi

Atât la uioara de Jos, cât şi în celelalte localităţi afectate de inundaţii vor ajunge astăzi ajutoare. Cu ajutorul voluntarilor de la Crucea Roşie, sprijiniţi de jandarmi şi pompieri militari, vor fi distribuite în zonele calamitate 2.000 de pui, 20.000 de oua, 500 de pâini, 3.200 de litri de apă minerală, conserve, paturi şi cearsafuri.

Donaţiile provin de la societăţie Transavia, ArtiPan, Monopolis Campeni, Supremia Sântimbru, Doribia Star, dar şi de la Crucea Roşie Alba. Din judeţul Huneodara va ajunge în Alba un transport cu câteva tone de alimente şi apă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite