Alba Iulia va avea 13 autobuze electrice. A fost semnat contractul în valoare de 34 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuz de tipul celui care va circula la Alba Iulia
Autobuz de tipul celui care va circula la Alba Iulia

Primăria Alba Iulia anunţă că a fost semnat contractul pentru livrarea a 13 autobuze electrice, achiziţionate de municipiu printr-un proiect european.

Licitaţia a fost câştigată de o companie din Cehia, care va furniza 13 autobuze electrice, 13 staţii de încărcare lentă şi 4 staţii de încărcare rapidă, în valoare de 34.221.733 lei fără TVA, precizează primarul Gabriel Pleşa.

”Achiziţia publică a fost organizată centralizat de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în calitate de lider de parteneriat în numele a patru unităţi administrativ teritoriale din România, printre care şi Alba Iulia.

Autobuzele vor fi echipate cu tehnologii avansate, sisteme de supraveghere video, atât în interior cât şi în exterior, sisteme de informare călători, sistem de contorizare călători şi alte noi tehnologii”, mai spune primarul.

Autobuzele electrice au o lungime de circa 12 metri, sunt destinate transportului public urban de călători în relief de şes, sunt acompaniate de 4 staţii de încărcare rapidă şi 13 staţii de încărcare lentă.

Obiectivul specific al proiectului este înlocuirea integrală a parcului de material rulant de pe o serie de rute de transport public operaţionale, actualmente deservite cu autobuze diesel (în multe cazuri depăşite fizic sau moral). Aceste rute sunt: Rutele 103 şi 104 din Alba Iulia.

Finanţarea proiectului este asigurată de MLPDA, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiţii 4e – „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Vă mai recomandăm şi:

 

Culmea tupeului: nemulţumirile unui interlop închis - lipsa termopanelor sau calitatea mâncării

 

Cum au filat poliţiştii doi pensionari care au pus 100 de lei în dosarele de la Casa de Pensii

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite