Alba Iulia: Spectacolul aniversar Sebastian Papaiani la Casa de Cultură a Sindicatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maestrul Sebastian Papaiani. Foto: cinemarx.ro
Maestrul Sebastian Papaiani. Foto: cinemarx.ro

Spectacolul "Secta femeilor", cu Sebastian Papaiani, Claudiu Bleonţ şi Ion Haiduc în distribuţie, va fi prezentat în premieră, marţi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Spectacolul  este montat de Toma Enache, după piesa „Norii“, de Aristofan, părintele comediei universale. Evenimentul este unul aniversar, dedicat actorului Sebastian Papaiani.

Maestrul sărbătoreşte, anul acesta, 75 de ani de viaţă şi 50 de ani de carieră în teatru şi film. Actorul joacă rolul lui Socrate. Mesajul piesei, în sensul moralei creştine, este că raţiunea triumfă, iar Dumnezeu este mai presus de orice putere fie ea chiar a banului.

„Spectacolul nostru este făcut din minciuni, minciuni ce sunt alăturate prostiei. În final, devine comic şi Socrate, personajul pe care îl interpretează Papaiani se transformă într-un om moral. Piesa aduce în prim plan chiar existenţa lui Dumnezeu“, a spus Gheorhe Petraşcu, organizatorul spectacolului.

Alba Iulia este al doilea oraş, după Rîmnicu Vâlcea, în care se joacă piesa. „Este pentru noi o onoare să găzduim spectacolul aniversar Sebastian Papaiani. Publicul din Alba Iulia şi nu numai s-a arătat interesat de piesă, două treimi din sală este deja ocupată. Oricum, majoritatea participanţilor îşi iau biletele în ultimele două zile“, a spus Claudiu Marian, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Preambul pentru Richard al III-lea

Biletele au fost puse în vânzare la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, contra sumei de 40 de lei.  Spectacolul se va juca marţi, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19.

Reuşita spectacolului "Secta femeilor“ ar putea reprezenta un preambul pentru jucarea piesei „ Richard al III-lea“ la Alba Iulia. „Suntem în discuţii avansate cu Teatrul Notara. Piesa ar urma să se joace la Alba Iulia anul viitor, în  luna martie. Implică nişte costuri mari, vor fi pe scenă 60 de actori, dar sperăm să găsim o soluţie şi în problema banilor“, a mai declarat Claudiu Marian, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite