Alba Iulia: Pedofilul „Spanac“ a luat cea mai mare pedeapsă din sistemul judiciar românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Stelian, poreclit „Spanac“, a încasat ieri cea mai mare pedeapsă din sistemul judiciar românesc din partea judecătorilor de la Tribunalul Alba. Bărbatul a primit 30 de ani de închisoare.

Citiţi şi:

30 de ani de închisoare pentru antrenorul pedofil. Nicolae Stelian a obligat opt tineri să întreţină relaţii sexuale cu el

Magistraţii i-au acordat pedeapsa maximă de 25 de ani, la care au adăugat un spor de 5 ani. Bărbatul a fost judecat pentru viol, după ce a obligat opt minori, din care trei minori, să întreţină relaţii sexuale cu el.

„Pedeapsa de 30 de ani de închisoare este pedeapsa maximă care se poate acorda în sistemul judiciar românesc. După aceasta mai este doar pedeapsa de închisoare pe viaţă. În Alba nu au mai fost astfel de pedepse de multă vreme. Au mai existat doar condamnări de 20 de ani sau 25 de ani. În acest caz este o pedeapsă neobişnuită, dar şi faptele sunt neobişnuite, din punct de vedere a gravităţii lor“, a spus judecătorul Aurelian Mocan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba.

Declaraţia uneia din victimele pedofilului: „Am început să ies cu el şi cu alţi băieţi la bazinul de înot, la fotbal, la un suc, iar uneori mergeam acasă la el, unde ne uitam la meciuri sau ne jucam pe calculator. Am rămas o dată singur cu el acasă şi mi-a propus să facem sex. Îmi spunea că o să fie între mine şi el, că n-o să mai ştie nimeni. Când l-am refuzat, a început să mă ameninţe. Mi-a spus că mă bate. M-a dezbrăcat şi m-a mângâiat. După ceva vreme, am reuşit să fug. Nu am povestit nimănui ce s-a întâmplat”, a spus Cristi, unul dintre băieţii abuzaţi de Nicolae Stelian, sub protecţia anonimatului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite