Alba Iulia: Mandat internaţional de arestare pentru miliardarul Dorel Tamaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii din Alba Iulia a emis în cursul acestei săptămâni, la solicitarea procurorilor DNA şi a poliţiştilor, un mandat internaţional de arest preventiv pe numele miliardarului Dorel Tamaş. Omul de afaceri a fost arestat în lipsă pentru infracţiuni economice, la 1 aprilie 2011.

Emiterea unui mandat de arest internaţional este necesară în condiţiile în care Dorel Tamaş nu se află în Europa. Este în Dubai împreună cu familia, unde deţine o proprietate imobiliară.

Procurorii DNA Alba Iulia efectuează cercetări în dosarul în care este inculpat Dorel Tamaş pentru două infracţiuni de înşelăciune, din care una cu consecinţe deosebit de grave, două infracţiuni de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, în formă continuată, două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare, în formă continuată.

Este acuzat că a indus în eroare reprezentanţii unei societăţi comerciale, ai unei bănci cât şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba, cauzându-le un prejudiciu de 2 milioane de euro şi 1.166.502 lei.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că inculpatul Tamaş Dorel Cristian şi-a însuşit fără drept din patrimoniul firmei sale, SC Ardeleana SA Alba Iulia, suma totală de 2.747.292 lei.

Pentru a disimula provenienţa ilicită a acestor sume, inculpatul a supus procesului de spălare de bani sumele de 2.047.292 lei şi 1.488.406,10 euro pe care le-a justificat cu titlu de plată a salariilor a doi angajaţi şi achitarea unui credit al SC Ardeleana SA.

Citiţi şi: Omul de afaceri Dorel Tamaş, miliardar în topul Forbes, arestat preventiv în lipsă pentru înşelăciune, delapidare şi spălare de bani

Ascensiunea şi decăderea miliardarului Dorel Tamaş. Vezi aici cum a făcut bani afaceristul cu mandat de arestare în lipsă

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite