Alba Iulia: FOTO VIDEO Un câine comunitar a fost salvat de speologi dintr-o peşteră din Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei speologi de la Asociaţia Sfinx din Gârda de Sus au salvat azi-noapte un câine ce a căzut pe un perete abrupt de 20 de metri la intrarea în peşterea 1 Mai. Peştera se află pe teritoriul comunei din Apuseni, în zona în care se află şi Gheţarul de la Scărişoara.

„Am fost anunţaţi de un grup de turişti maghiari care au trecut întâmplător pe lângă peşteră. Membrii Asociaţiei Speologice Sfinx Gârda, cea mai apropiată care putea interveni, au organizat o acţiune de salvare“, a spus Christian Ciubotărescu, preşedintele asociaţiei.

Acesta a participat la acţiunea de salvare a câinelui care s-a desfăşurat în cursul nopţii.

Câinele a fost scos din peşteră cu ajutorul unui ham improvizat, tras cu o coardă.



„Deşi iniţial existau rezerve în legătura cu starea de sănătate a câinelui, ţinând cont că în pădure şi în zonă pot exista animale turbate, s-a trecut la fixarea câinelui într-un ham improvizat din chingi pentru a fi tras afară cu o coardă. Datorită faptului că de curând în zonă a fost depistată o vulpe turbată, câinele va fi supravegheat şi îngrijit în continuare de membri Asociaţiei Speologice Sfinx Gârda“, a completat Christian Ciubotărescu.

image



Salvatorii susţin că este vorba despre un câine comunitar care a căzut în peşteră în urmă cu câteva zile, probabil în timp ce urmărea un animal sălbatic. Peştera 1 Mai se află pe teritoriul comunei Gârda de Sus în zona în care se găseşte şi Gheţarul de la Scărişoara. Se numeşte astfel după data în care a fost descoperită.

image
image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite