Alba Iulia: Antrenorul pedofil aşteaptă prima condamnare. Dosarul a rămas în pronunţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Stelian, antrenorul acuzat de viol şi pedofilie, este foarte aproape de o primă sentinţă în dosarul penal în care este judecat la Tribunalul Alba. Pe rolul acestei instanţe a fost astăzi ultimul termen în proces.

Judecătorii au lăsat cauza în pronunţare şi vor emite o sentinţă luni, 24 ianuarie 2010. Nicolae Stelian este acuzat de viol şi act sexual cu minor şi este în arest preventiv din luna august 2010. Bărbatul, poreclit Spanac, în vârstă de 36 de ani, a întreţinut relaţii sexuale cu tineri, fotbalişti juniori la clubul FC Unirea Alba Iulia.

Evenimentele au avut loc în perioada 2009 – 2010, când Nicolae Stelian a colaborat cu antrenorul de juniori Alexandru Kalanyos. Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au efectuat o percheziţie la domiciliul inculpatului unde au fost găsite peste 300 de CD-uri şi DVD-uri, o cameră video, un hard-disk de 400 Gb, o grenadă defensivă fără focos, 14 carnete de legitimare la un club de fotbal, două cărţi de identitate şi nouă paşapoarte aparţinând unor minori.

Riscă 15 ani de închisoare

De asemenea, în calculatorul bărbatului au fost găsite filmuleţe ale unor scene de sex anal şi oral între el şi tinerii aduşi în locuinţă. „Persoanele cu care acesta este suspectat că a întreţinut relaţiile sexuale au fost recrutate din rândul copiilor (băieţi) pe care îi antrena, acesta uzând de presupusa sa calitate şi de influenţa sa asupra minorilor. Până în prezent, au fost identificate cinci victime minore. Trei dintre acestea au fost audiate împreună cu procurorii DIICOT, în prezenţa reprezentanţilor Direcţiei pentru Protecţia Copilului“, se afirmă într-un comunicat al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia făcut public la vremea respectivă.

Vârsta minorilor cu care a întreţinut relaţii sexuale era cuprinsă între 15 şi 17 ani. Acuzaţiile la adresa lui Nicolae Stelian sunt pedepsite cu închisoarea de la 5 la 15 ani.

Citiţi şi:

Antrenor la un club sportiv din Alba Iulia, reţinut sub acuzaţia de pornografie infantilă

Antrenorul pedofil a fost arestat preventiv. Nicolae Stelian a recunoscut faptele

Antrenorul pedofil îi bătea pe băieţii aduşi acasă. Va fi cercetat şi pentru viol

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite