Alba Iulia: 59 de elevi au promovat bac-ul după contestaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 59 de elevi din Alba au promovat bacalaureatul în urma corectării celor 1.317 contestaţii depuse. Procentul de promovabilitate în judeţul Alba la examenul de bacalaureat a crescut cu ceva mai mult de un procent, de la 38,45% la 39,78%

„În urma recorectării lucrărilor, 300 de note au crescut şi 132 au înregistrat un punctaj mai mic. Această situaţie a dus la schimbarea statutului din neprovovat în promovat pentru 59 de candidaţi“, a spus Ionel Trifon, preşedintele comisiei de Bacalaureat.

Cele mai mari diferenţe de notare au fost de un punct şi jumătate. La Limba Română, din cele 401 contestaţii depuse, 129 s-au soluţionat favorabil şi 37 nefavorabil. La matematică au crescut 58 de note, dar 49 au scăzut.

VEZI AICI REZULTATELE DIN ALBA

La Limba Română, din cei 401 elevi care au depus contestaţii, doar 6 au fost declaraţi admişi în urma reevaluării. Deasemenea, la examenul de la Matematică, 1 singur candidat, din 358 câţi au contesat notele primite, a promovat. „Niciun candidat nu a căzut examenul în urma analizării contestaţiei“, a mai precizat Trifon.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite