Alba: Criminal din Cugir scos de sub urmărire penală şi internat într-un spital de nebuni cu „schizofrenie paranoică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criminalul din Cugir care în luna ianuarie a înjunghiat mortal o femeie chiar în faţa firmei unde aceasta lucra a fost scos de sub urmărire penală de procurori, datorită faptului că nu are discernământ.

Lucian Ţârlea (40 ani) nu poate răspunde penal pentru crima pe care a comis-o asupra Mihaelei Vinţeler, în vârstă de 33 de ani.

Expertiza neuropsihiatrică la care a fost supus la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" a relevat faptul că bărbatul nu are discernământ, diagnosticul stabilit fiind de "schizofrenie paranoică".

Expertiza este definitivă şi nu poate fi contestată. Prin urmare, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus scoaterea acestuia de sub urmărire penală şi încetarea stării de arest. Procurorii au solicitat Tribunalului internarea bărbatului într-o unitate specializată. Decizia instanţei de judecată a fost luată în 4 februarie 2011.

Codul Penal se prevede ca o astfel de persoană să rămână internată până la însănătoşire. În cazul lui Lucian Ţârlea diagnosticul este unul foarte sever şi este foarte probabil să îşi petreacă restul vieţii în spitalul de nebuni.

Citiţi şi:
Femeie ucisă în stradă la Cugir de un fost coleg de serviciu. I-a tăiat gâtul cu cuţitul

Criminalul din Cugir arestat preventiv. Va fi internat în spitalul Jilava

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite