Alba: Atenţie! Tinerii care nu se prezintă la Centrul militar pentru luarea în evidenţă vor fi amendaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că serviciul militar nu mai este  obligatoriu din 2007, tinerii în vârstă de 18 ani care nu se prezintă la Centrul Militar Judeţean în termenul legal de şase luni de la împlinirea acestei vârste pentru a fi luaţi în evidenţă vor fi amendaţi.

Potrivit legii 223 / 2010, bărbaţii care au obligaţia  ca, în  termen  de  şase  luni  de  la  data  împlinirii  vârstei  de 18  ani,  să  se  prezinte  la  Centrul  Militar  Judeţean Alba (CMJ).  Aici vor fi luaţi în evidenţă,  se vor consemna opţiunile referitoare la modalitatea  de  îndeplinire  a  îndatoririlor  militare  şi vor primi  adeverinţele de  recrutare.

Şi tinerii care au ajuns la vârsta majoratului după 1 ianuarie 2007, şi nu au trecut pe la Centrul militar, trebuie să se prezinte la sediul instituţiei până la 31 mai 2011.

Înregistrarea în evidenţa MApN este necesară pentru ca, în situaţii speciale, de război,  tinerii să poată  fi chemaţi  la arme.

Amenzile au fost introduse de guvernanţi după ce numărul tinerilor care s-au înscris în evidenţele Centrelor militare în ultimii patru ani,  a scăzut tot mai mult, probabil şi pentru că  nu erau prevăzute penalizări pentru neprezentare.

Acum tinerii care nu vor trece pe la CMJ  vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 100 şi 300 lei.

Informaţii se pot obţine la numărul de telefon 0258/811.989 sau la sediul instituţiei, din strada Mihai Viteazul, numărul 11,  în apropiere de Poarta a III-a a Cetăţii.





Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite