A vrut să dea mită pentru vaccinare la chiuvetă, dar a ajuns în faţa procurorilor. Ce pedeasă a primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a vrut să dea mită personalului medical. Foto arhivă Adevărul
Bărbatul a vrut să dea mită personalului medical. Foto arhivă Adevărul

Tribunalul Alba a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de un bărbat din comuna Săsciori cu un procuror din cadrul Parchetului pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

De profesie conducător auto, bărbatul (I. O.) a oferit o mită în valoare de 200 de lei cadrelor medicale de la Centru de Vaccinare din Sebeş.

Bărbatul dorea să nu fie vaccinat anti-COVID, dar să consemneze în documente şi evidenţele electronice faptul că a fost imunizat, în scopul de a-i fi eliberat un certificat de vaccinare.

”A solicitat cadrelor medicale să nu-i introducă serul anticovid în organism, să-l arunce şi să consemneze în documente că a fost vaccinat, în schimbul remiterii sumei de 200 lei, bani pe care i-a oferit acestora. În momentul în care a încercat să remită banii, cadrele medicale au refuzat categoric, sesizând lucrători din cadrul poliţiei locale”, se precizează în rechizitoriu. Faptele au avut loc în 18 noiembrie 2021 şi au fost probate cu declaraţiile martorilor, a bărbatului şi cele două banknote de 100 de lei care au fost ridicate de anchetatori. 

”Fapta a fost comisă cu intenţie directă şi întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de dare de mită”, se precizează în hotărârea Tribunalului Alba din 28 iunie 2022, prin care a fost admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei. Pentru fapta sa, bărbatul a primit pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de 2 ani.

În această perioadă, bărbatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei Municipiului Sebeş sau a Primăriei Comunei Pianu. Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 200 de lei oferită cadrelor medicale de la centrul de vaccinare.

Vă mai recomandăm:

 

Secetă puternică şi în Transilvania. Fermier: „La porumb, pierderile depăşesc 40 la sută”

 

Contabila care a realizat o schemă piramidală din sute de credite ilegale. A falsificat chiar şi semnătura fiicei sale pentru 150.000 de lei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite