A înjunghiat un vecin pentru că fratele acestuia nu a vrut să se împace cu el. După 2 ani a fost condamnat definitiv la  închisoare pentru tentativă de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un tânăr în vârstă de 21 ani din Ocna Mureş a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Rostaş Nelu Viorel a fost judecat după ce l-a înjunghiat pe un consătean, care a avut nevoie de mai mult de 100 de zile de îngrijiri medicale.

Victima a fost găsită dimineaţa într-un şanţ de la marginea străzii Crângului din Ocna Mureş, rănit în zona capului. Agresiunea a avut loc în decembrie 2016, iar decizia definitivă a fost pronunţată în 26 februarie 2018. Agresorul şi victima locuiesc la câteva case distanţă, astfel că se cunosc foarte bine. 

Potrivit documentelor de la dosar, la data de 7 decembrie 2016 inculpatul Rostaş Nelu Viorel a fost citat la Poliţia Ocna Mureş pentru a da declaraţii într-o cauză penală în care era cercetat pentru a faptă de violenţă comisă în dauna persoanei vătămate G. P., inculpatul fiind la rândul său lovit, în împrejurările cu privire la care se efectuau cercetări penale, de către fratele persoanei vătămate. Înainte de a se prezenta la poliţie, inculpatul s-a întâlnit cu persoana vătămată şi cu fratele acesteia într-un local cu jocuri electronice şi i-a cerut acestuia să meargă împreună la poliţie şi să se împace. Fiind refuzat, inculpatul a mers singur la poliţie, a dat declaraţii, apoi a revenit la localul sus-menţionat şi l-a abordat din nou pe numitul M. P., însă acesta a refuzat orice discuţie şi a părăsit localul.

Agresorul a rămas împreună cu persoana vătămată şi cu numitul M.M.O., consumând băuturi alcoolice până în jurul orei 22.00 când localul s-a  închis, apoi au mers toţi trei la restaurantul (…) unde au continuat să consume băuturi alcoolice, inculpatul manifestându-şi nemulţumirea faţă de faptul că fratele persoanei vătămate refuză să se împace în cauza penală înregistrată la Poliţia Ocna Mureş. În jurul orei 24.00 cei trei au părăsit restaurantul, martorul M.M.O. plecând la Pensiunea B., iar inculpatul şi persoana vătămată pornind împreună spre casă. Pe drum, discuţiile în contradictoriu au continuat iar la un moment dat inculpatul a scos un cuţit pe care-l avea asupra sa şi i-a aplicat persoanei vătămate două lovituri în zona capului apoi, deşi aceasta a căzut la pământ, a abandonat-o în stradă şi şi-a continuat drumul spre casă. Victima a rămas căzută la pământ şi a fost găsită în stare de inconştienţă, a doua zi dimineaţa, în jurul orei 05.45, de un martor care a anunţat poliţia. A fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia - Secţia A.T.I., apoi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. 

Potrivit concluziilor Raportului de expertiză medico-legală, victima a prezentat leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu corp înţepător – tăietor (posibil cuţit), în condiţiile stabilite de anchetă, iar leziunile au necesitat 100-110 zile de îngrijiri medicale, urmarea fiind şi o stare de infirmitate a bărbatului lovit cu cuţitul. Inculpatul a mai fost condamnat la plata sumei de 60.309 lei reprezentând cheltuielile de spitalizare şi a sumei de 44.686 lei, daune morale şi materiale către partea vătămată.

Te-ar putea interesa şi:

VIDEO Cel mai performant primar de comună din România, exclus oficial din PSD: „M-au dat afară noaptea, ca hoţii“

Peste 1 milion de euro pentru 100 de soluţii inteligente. Cum vrea Alba Iulia să devină primul ”Smart City” din România

Mărturia unui taximetrist care a transportat un criminal 100 de kilometri cu maşina: „Era foarte liniştit şi se comporta normal“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite