A accidentat grav un copil de 6 ani și a fugit de la locul faptei. Pedeapsă cu suspendare, deși urcase băut la volan

0
Publicat:

Un șofer care a provocat un accident rutier după ce s-a urcat sub influența băuturilor alcoolice la volan, a fost condamnat penal, iar o firmă de asigurare a fost obligată la plata de daune morale. Victima a fost un băiat în vârstă de 6 ani.

Copilul a avut nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri medicale FOTO Adevărul
Copilul a avut nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri medicale FOTO Adevărul

Accidentul rutier a avut loc în urmă cu 4 ani, în iulie 2019, pe un drum public din localitatea Boz, județul Alba. După o depășire periculoasă, șoferul a vrut să evite accidentul cu o altă mașină care venea din sens opus și a intrat pe marginea drumului unde a lovit un copil care se afla în zonă și a trecut cu roata din spate peste piciorul minorului. Mai mult de atât, bărbatul a fugit de la locul accidentului. Copilul a avut nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri medicale.

Potrivit hotărârii instanței, bărbatul (Petre C.) „la data de 28.07.2019, ora 21:28, a condus autoturismul, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie în sânge de 1,45 grame la mie, respectiv 1,24 grame la mie, pe str. Principală din localitatea Boz, din direcţia Doştat – Centru  DJ 704, ocazie cu care a efectuat o manevră de depăşire a unui alt autoturism, oprit pe marginea carosabilului, cu toate că din sens opus se apropia un autovehicul”.

Daune morale de 30.000 de euro

Pentru a evita accidentul cu acesta, bărbatul  a virat brusc dreapta și l-a accidentat cu partea dreaptă (oglinda) pe minor, care se afla pe marginea din dreaptă a drumului, la limita dintre carosabil şi acostament, impact în urma căruia acesta din urmă s-a dezechilibrat, a căzut la sol, iar roata din spate a autoturismului a trecut peste piciorul drept. Accidentul i-a cauzat leziuni care au necesitat 115-120 zile îngrijiri medicale. După producerea accidentului rutier, șoferul a părăsit locul faptei.

Bărbatul a fost condamnat pentru trei infracțiuni: 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă; 2 ani și 1 lună închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului și 1 an și 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Prin contopire, a primit pedeapsa finală de 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 4 ani. De asemenea, societatea la care avea asigurarea auto a fost obligată la plata a 30.000 de euro cu titlul de daune morale către minorul pe care l-a accidentat.

Autorul accidentului a mai fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Primăriei Doștat sau în cadrul Primăriei Sebeș. Decizia Judecătoriei Sebeș din data de 7 august nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite