Celebritatea unui preşedinte: Barack Obama e omul anului şi unul dintre cei mai cunoscuţi pe Facebook şi Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obama pare să fi pierdut duelul cu Spiderman. FOTO Pete Souza/Casa Albă
Obama pare să fi pierdut duelul cu Spiderman. FOTO Pete Souza/Casa Albă

Barack Obama este preşedintele Statelor Unite ale Americii pentru a doua oară consecutiv. Este şi personalitatea anului pentru a doua oară. Dar este şi unul dintre cei mai celebri oameni de pe Internet. De la fotografii la momente istorice, primul preşedinte de culoare al Americii este peste tot.

Publicaţia „Time“ l-a desemnat pe Barack Obama personalitatea anului, după ce votul popular a fost câştigat de Kim Jong Un, dictatorul din Coreea de Nord. El a mai fost ales o dată omul anului în 2008. Între cele două momente, preşedintele american s-a remarcat şi printr-o activitate susţinută pe reţelele sociale, a devenit şi folosit un meme, iar mesajul său de pe Twitter a intrat în istoria reţelei cu cele mai multe preluări. 

Acum, Barack Obama a recidivat. Fotografia principală a articolului a fost realizată la finalul lunii octombrie şi-l înfăţişează pe preşedinte mimând o prindere în pânza lui Spiderman. Supereroul de ocazie este fiul unuia dintre angajaţii de la Casa Albă, iar autorul fotografiei este Pete Souza. De ce este specială? Pentru că a devenit deja viral pe Facebook şi Twitter. De la pagina 4chan la agenţiile de ştiri, Obama este din nou în centrul atenţiei social media.

După ce a câştigat alegerile în faţa lui Mitt Romney, Obama a publicat o fotografie pe Twitter însoţită de mesajul „Încă patru ani“. Aceasta a intrat în istoria reţelei sociale, fiind dată mai departe (retweet) de peste 800.000 de ori. Preşedintele american nu este străin nici de alte reţele, cum ar fi Pinterest, iar pe Facebook are peste 34 de milioane de fani. El s-a mai remarcat şi prin două alte momente celebre pe Internet. Intrarea pe scenă sau ieşirea din lumina reflectoarelor se fac altfel când eşti Barack Obama.

image
image
Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite