VIDEO Covrigi cu viermi la Carrefour. Descoperirea a fost făcută de un gălățean, care a alertat OPC

0
Publicat:

Un gălățean a cumpărat de la magazinul Carrefour o pungă de covrigei cu viermi. El a alertat Protecția Consumatorului, care a făcut verificări atât la supermarket, cât și la producător.

Covrigi cu viermi pe rafturile un supermarket din Galați FOTO: Protecția Consumatorului Galați
Covrigi cu viermi pe rafturile un supermarket din Galați FOTO: Protecția Consumatorului Galați

„În urma unei reclamaţii a unui consumator care a cumpărat, de la magazinul Carrefour din cadrul Shopping City Mall Galați, o pungă de covrigei cu viermi, pe data de 12 octombrie 2022, Comisariatul Judetean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a desfășurat o acțiune de verificare atât la vânzător, cât şi la producător, SC Master Icy Cream SRL din localitate”,a  anunțat Protecția Consumatorului Galați.

Covrigi cu viermi, la supermarket

Comisarii CJPC Galați au aplicat, în urma controlului, trei amenzi contravenționale, în valoare totală de 15.000 lei, două avertismente, precum și măsurile complementare de: oprire definitivă de la comercializare a cca 400 kg de materii prime şi produse finite neconforme, propunerea opririi temporare a fabricației pe o perioadă de până la șase luni.

„Abaterile de la legislație constatate de comisarii gălățeni, în timpul controalelor, s-au referit la: comercializarea a două loturi de covrigei (din datele de 5.08.2022 şi 26.08.2022) cu data durabilităţii minimale 01.02.2023 şi 22.02.2023 la care s-a constatat prezenţa viermilor, utilizarea, la producţia covrigilor, a unor spaţii necorespunzătoare,  neigienizate, precum şi a unor materii prime cu data limită de consum depăşită sau depozitate la temperaturi mai mari decât cele recomandate de producător; existenţa unor practici comerciale incorecte prin neînscrierea, în lista de ingrediente, a aditivilor utilizaţi utilizarea sării neiodate în procesul de fabricaţie al covrigilor; nerespectarea fluxului de fabricaţie”, a transmis Comisariatul Judetean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați.

Localuri cunoscute din Galați, închise de OPC

Patru localuri din Galați au fost închise temporar de inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor, fiind găsite alimente expirate, mucegăite și mizerie. 

Reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați au mers în control în luna septembrie 2022,  în cadrul unei acțiuni tematice pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în unităţile de alimentaţie publică.

Au fost verificați 12 operatori economici din județ, iar cele mai grave nereguli găsite au fost „folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare total necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar (agregate frigorifice pline de gheaţă, neigienizate, cu rugină, strat de mucegai, impurităţi, praf); pavimente, pereţi şi tavan neigienizate; utilizarea unor materii prime cu data limită de consum depășită sau fără elemente de identificare şi caracterizare şi fără menționarea datei limită de consum”.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat următoarele sancțiuni: 13 amenzi contravenționale, în valoare de 86.000 lei, 20 avertismente, oprirea definitivă a unor materii prime în valoare de peste 2.000 lei, precum și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea aspectelor constatate pentru patru operatori economici. 

Toate aceste puncte de lucru sunt cunoscute de gălățeni. Ele au fost redeschise după remedierea deficiențelor si reverificarea de către comisarii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați.

De asemenea, inspectorii de la Protecția Consumatorului au constatat „folosirea unor produse semipreparate fără indicarea datei de preparare; lipsa autorizației sanitar-veterinare pentru mijlocul de transport utilizat; lipsa cântarului sau a buletinului de verificare metrologică a acestuia; utilizarea practicilor comerciale incorecte prin înscrierea pe lista meniu a unor ingrediente calitativ superioare celor folosite în mod real; neindicarea, în lista meniu, substanţelor cu potential alergen conţinute în mâncăruri”.

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite