Șofer de camion, acuzat că a provocat un accident mortal după ce a condus 12 ore și jumătate neîntrerupt

0
Publicat:

Un șofer de camion care a provocat sâmbătă 3 septembrie 2022 un accident mortal, pe A1 Deva – Nădlac, este cercetat sub control judiciar după ce s-a descoperit că a condus 12 ore neîntrerupt.

Accidentul a avut loc sâmbătă 3 septembrie 2022, pe A1 FOTO Pressalert
Accidentul a avut loc sâmbătă 3 septembrie 2022, pe A1 FOTO Pressalert

Un șofer de TIR în vârstă de 56 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța a dispus cercetarea în stare de libertate sub control judiciar, pentru un accident în urma căruia un bărbat a murit și două persoane, printre care și o fetiță de șase ani, au fost rănite.

Accidentul a avut loc sâmbătă 3 septembrie 2022, pe autostrada A1 Deva-Nădlac. Practic, șoferul de TIR a acroșat o camionetă staționată pe banda de urgență. În urma accidentului, șoferul camionetei, prins între mașina sa și TIR a murit.

În urma anchetei s-a descoperit că șoferul de TIR, cercetat pentru ucidere din culpă, a condus peste 12 ore neîntrerupt, folosind cartela pentru tahograf eliberată pe numele unui alt coleg.

„Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, s-a constatat faptul că acesta ar fi condus neîntrerupt 12 ore și 30 de minute, folosind atât cartela tahografică eliberată pe numele său, cât și o altă cartelă tahografică eliberată pe numele unei alte persoane, care nu se afla cu el în vehicul. La momentul producerii accidentului, în aparatul tahograf al autovehiculului se afla introdusă o altă cartelă tahografică decât cea eliberată pe numele conducătorului auto”, a anunțat IPJ Timiș.

În urma descoperirii făcute, șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, dar instanța a dispus cercetarea în libertate sub control judiciar.  

„Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva - Nădlac, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget”, a mai anunțat IPJ Timiș.

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite