Zece măsuri urgente de inclus pe agenda viitorului guvern - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre zece măsuri urgente de inclus pe agenda viitorului guvern, voluntarii din rândul copiilor pentru testat vaccinul împotriva gripei porcine sau presa internaţională despre criza politică din România. Printre alte subiecte, costurile campaniei online s-au ridicat la pente 400.000 de euro, iar Alice Drăghici pierde războiul în justiţie cu ANI.

Zece măsuri urgente de inclus pe agenda viitorului guvern. Misiunea dificilă a noului executiv care va fi instalat curând constă în luarea unor deciziicheie, unele dureroase, dar fără de care riscăm să ne adâncim mai rău în recesiune. Misiunea noului executiv care va fi instalat la Palatul Victoria este extrem de dificilă. Următorul cabinet de miniştri va trebui să găsească soluţii urgente pentru scoaterea ţării din blocajul în care a intrat odată cu declanşarea crizei politice, care a adâncit-o pe cea economică, scrie Eveniemntul Zilei.

400 de copii, cobai pentru vaccin. Loturile de voluntari din rândul copiilor au fost deja pregătite pentru experimentarea vaccinului împotriva gripei porcine. Este vorba despre 400 de români cu vârste între 6 şi 15 ani, care vor participa, timp de o lună, la studiile clinice comandate de Institutul Cantacuzino. Dacă la studiile clinice la categoria adulţi pentru experimentarea vaccinului gripei porcine au participat 150 de persoane, numărul voluntarilor la categoria copii a fost stabilit la 400, potrivit Cotidianul.

Şi bune, şi rele despre România. De la comentarii despre instabilitatea politică, ipoteze despre o eventuală fraudare a alegerilor şi până la scenarii mai optimiste în privinţa realegerii preşedintelui ţării şi gesturi concrete de încredere din partea altor ţări, presa internaţională a acordat şi marţi atenţie ţării noastre. Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german, Gunther Krichbaum, a comentat la Deutsche Welle că "România are nevoie de o cultură a convieţuirii politice", anunţă Jurnalul Naţional.

Peste 400.000 €, costurile campaniei online. Cifrele de trafic realizate de principalele site-uri de ştiri din România, în ziua alegerilor şi, ulterior, în ziua anunţării primelor rezultate oficiale, arată creşteri de peste 100% faţă de o zi obişnuită. Toate acestea vin la finalul unei campanii electorale care, de asemenea, a folosit internetul drept una dintre principale canale de comunicare, atenţia dovedită online-ului fiind mai mare ca oricând, scrie Gândul.

Avocatul Alice Drăghici pierde războiul în justiţie cu ANI. Instanţa supremă a decis că inspectorii de integritate au avut dreptul să-i verifice averea avocatului Alice Draghici, fost membru al Consiliului Naţional de Integritate (CNI), informează, marţi, Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Decizia instanţei supreme a fost pronunţată vinerea trecută, în procesul în care Drăghici a cerut anularea actului prin care i s-a comunicat începerea verificării averii sale de către Inspecţia de Integritate a ANI, notează Gardianul.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite