Zacusca de morun si fileul de salau, vedetele culinare din Delta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai gustate preparate culinare din peste din Delta Dunarii in acest sezon estival sunt zacusca de morun si fileul de salau cu taitei de dovlecel. "Pentru a avea un meniu complet, la felul intai

Cele mai gustate preparate culinare din peste din Delta Dunarii in acest sezon estival sunt zacusca de morun si fileul de salau cu taitei de dovlecel. "Pentru a avea un meniu complet, la felul intai se ofera o gustare pescareasca, din batog de morun, icre de stiuca, terina de salau si pui de balta. Si acesta este unul din preparatele preferate de turistii care vin in delta", povesteste Nicolae Bucsu, multiplu medaliat la concursuri internationale de profil. Pentru a prepara zacusca de morun este nevoie de ceapa, ardei, morcov, castraveti murati, cimbru si vin alb, care se soteaza in ulei de masline. Apoi se adauga rosiile taiate cuburi si felii de usturoi, se condimenteaza si se adauga din nou vin. Pestele se prajeste pe jumatate, apoi se asaza in zacusca si se lasa la cuptor 5-10 minute. "Dovleceii se taie bare, sunt caliti in ulei de masline, la care se adauga usturoi taiat felii, curry si sare. Otetul balsamic este fiert pana devine vascos, iar salaul se condimenteaza, se tine in lapte, se trece prin ou batut si se prajeste in baie de ulei. Se asaza pe farfurie sau in platoul garnisit cu taiteii de dovlecei si rosii concase, fileul de salau fiind servit cu vin alb din regiune, preferabil Aligote", a mai spus Nicolae Bucsu. Valoarea meniului este de aproximativ 60 lei RON, iar ciorba de peste este inlocuita astfel cu succes de zacusca. Nicolae Bucsu are 36 de ani, este din Tulcea, angajat al Hotelului Delta si are in palmares numeroase participari la concursuri internationale gastronomice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite