Vremea în weekend: frig şi ploi. Unde va ninge. Informare meteo emisă de ANM

0
0
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

În acest weekend, vremea va fi deosebit de rece, va ploua, iar la munte, la altitudini de peste 1.500 de metri, vor exista şi ninsori, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Informarea meteorologică este valabilă de vineri, de la ora 10.00, până luni, la aceeaşi oră.

„În intervalul menţionat vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei", au anunţat meteorologii.

De asemenea, va ploua în jumătatea sudică a ţării pe parcursul zilei de vineri şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar în vest şi sud-vest, pe weekend.

La munte, în special în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.500 de metri, vor predomina ninsorile şi pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 15...25 l/mp, iar izolat în Banat şi Oltenia 30...35 l/mp.

Vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaţilor Meridionali, în sudul Banatului şi pe litoral, cu viteze de peste 60...70 km/h, iar local şi în regiunile sud-estice, sudice şi în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45...60 km/h.

În Capitală vremea va fi deosebit de rece pentru prima decadă a lunii octombrie. Temperaturile maxime vor fi  de 12...14 grade, iar minimile de 5...8 grade. Cerul va prezenta înnorări în cea mai mare parte a intervalului, iar mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie) va ploua. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge viteze, în general 40...50 km/h.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite