VIDEO Un nevăzător s-a paraşutat de la 3.000 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cedric Moutarde (33 de ani) s-a aruncat ieri cu paraşuta dintr-un avion deşi este orb de 12 ani. Francezul, dublu campion naţional al Franţei la culturism, a vrut să dovedească faptul că nimic, nici măcar un handicap major, nu poate împiedica un om să-şi realizeze visele.

A stabilit vineri o premieră naţională, după ce a sărit cu paraşuta de la 3.000 de metri înălţime. Cedric Moutarde a fost ajutat de doi instructori de paraşutism profesionişti, de la Regional Air Services Tuzla. Instructorii Sorin Herea şi Adrian Costandache l-au ajutat să îmbrace echipamentul, apoi, cu răbdare, l-au condus să se familiarizeze cu aparatul de zbor, un Cesena. Moutarde a simţit pe pipăite unde este uşa pe care urma să se arunce, a stabilit cum trebuie să execute saltul şi ce poziţie trebuie să ia, atât la săritură, cât şi la aterizare.

Senzaţie fără egal

Moutarde nu a putut să vadă priveliştea, însă a experimentat o senzaţie pe care a descris-o ca fiind uimitoare. Saltul a decurs fără incidente. „Te face să-ţi doreşti să te întorci acolo şi să sări din nou", a spus el. El a executat saltul în gol ajutat de un instructor. Francezul şi-a pierdut vederea în urmă cu 12 ani după ce a fost împuşcat în cap.  De atunci viaţa sa s-a schimbat, însă Moutarde susţine că nu în rău. „Aş spune că văd viaţa cu alţi ochi şi nu mă mai dau în lături de la nimic. Aş încerca, pe viitor, scufundări", a afirmat el. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite