VIDEO Un artist a transmis în direct un spectacol de canibalism în care doi oameni sunt hrăniţi cu propria carne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul australian Arthur Berzinsh a stârnit controverse după ce a difuzat în direct o interpretare canibalistică în care doi oameni au fost tăiaţi atent cu un bisturiu şi apoi s-au hrănit cu carnea proprie, scrie IFLScience.com.

Totuşi, nu toată lumea a apreciat această exprimare artistică iar Express.co.uk precizează că în momentul de faţă poliţia a pornit o investigaţie.

„Acest spectacol este o metaforă a societăţii consumiste care se consumă pe sine”, a scris Arthur în descrierea actului intitulat Eschatologie, care însemnă studiul spiritual al morţii şi al „sfârşitului timpului”.

„Chiar şi acum, în post-postmodernism, încă nu avem nici cea mai mică idee care să aducă vreun sens sau justificare existenţei noastre”, a mai explicat artistul.

Spectacolul a avut loc pe 6 martie într-un muzeu din capitala Letoniei, Riga, şi a fost transmis live pe Facebook.  

Potrivit IFL Science, în afara spectacolelor de acest gen şi a ucigaşilor în serie, există de fapt o istorie evidentă a canibalismului în rândul oamenilor. De-a lungul veacurilor, arheologii au descoperit mai multe dovezi din majoritatea colţurilor lumii unde în multe situaţii canibalismul nu era o tradiţie sau o practică culturală mai aparte, ci mai degrabă o modalitate de hrănire.

Potrivit doctorilor şi oamenilor de ştiinţă, carnea umană nu este deosebit de hrănitoare pentru oameni şi vine cu multe riscuri pentru sănătate precum boli transmisibile prin sânge.

În ce priveşte legalitatea consumului, în SUA, de exemplu, nu există legi care să interzică în mod explicit canibalismul, deşi în unele state se face referire în mod indirect la obţinerea şi consumarea de carne umană. Situaţia este asemănătoare şi în alte ţări. Totuşi, canibalismul în public şi difuzarea actului pe reţelele sociale aduce o mulţime de probleme juridice neclare.

Atenţie! Imagini care vă pot afecta emoţional! VIDEO Youtube / Arthur Berzinsh Artūrs Bērziņš

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite