VIDEO Primul om care are implantată o cameră video în loc de ochi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2008, regizorul Rob Spence anunţa că plănuieşte să-şi implanteze o cameră video în craniu, pentru a înlocui ochiul drept pierdut în urma unui accident de vânătoare atunci când avea nouă ani. Acum acest lucru a fost posibil.

În urmă cu aproximativ trei ani dorinţa lui Rob Spence scandaliza lumea ştiinţifică. Acum, în urma eforturilor specialiştilor în domeniu şi a medicilor, Rob şi-a înlocuit ochiul drept cu o cameră video ce transmite wireless în timp real tot ceea ce vede, scrie Gizmag.

Conform propriilor declaraţii, "nu a fost uşor obţinerea unei astfel de tehnologii, desprinsă parcă din filmele SF, însă a fost o aventură interesantă".

Tehnologia folosită este cea utilizată în cazul microfoanelor wireless. Rob Spence poate vedea pe un display portabil tot ceea ce "ochiul video" înregistrează în timp real - proiectul Eyeborg.

Ochiul său bionic este perfect funcţional, regizorul dorind şi realizarea unui documentar, despre avantajele oferite de tehnologie şi noile proteze care pot fi realizate. Regizorul se consideră un norocos, că odată cu evoluţia noilor tehnologii, oamenii cu probleme, vor lua în considerare şi ideea înlocuirii membrelor cu unele artificiale.

image

VIDEO

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite