VIDEO Petrecerea „Dilema Veche” la 20 de ani: cool, nimic prăfuit şi „elitist”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Vasilescu, redactorul-şef al publicaţiei „Dilema Veche” FOTO Adevărul
Mircea Vasilescu, redactorul-şef al publicaţiei „Dilema Veche” FOTO Adevărul

Fondată de Andrei Pleşu în ianuarie 1993, Dilema (astăzi, veche) a împlinit 20 de ani. Petrecerea aniversară – la Clubul „Silver Church” – a fost în acord cu vârsta: au cântat trei trupe din „noul val” (The Pixels, Robin and the Backstabbers, East Roots) şi a fost o atmosferă pe care mulţi ar defini-o cool. Nimic prăfuit şi „elitist”.

În deschidere, au fost proiectate două scurte filme în care membrii de azi ai redacţiei explică de ce se simt bine în redacţia dilematică. (Filmele pot fi văzute pe videoblogul de pe www.dilemaveche.ro). Andrei Pleşu i-a evocat pe cei care au întemeiat revista – primul redactor-şef fiind Elena Ştefoi – şi a făcut un „rezumat” al schimbărilor petrecute în cei 20 de ani.

Mircea Vasilescu (redactorul-şef de astăzi) a vorbit despre rolul hazardului în viaţa revistei: începută sub auspiciile unei instituţii publice (Fundaţia Culturală Română), a trecut printr-o fază de capitalism „mic” (avându-l drept patron pe Mircea Dinescu) şi a ajuns, de câţiva ani, într-un mare trust de presă. Prin urmare, pentru a-i da şi hazardului ceea ce merită, a fost organizată o tombolă: oaspeţii au câştigat poeme scrise de mână sau cărţi cu autograf de la câţiva dintre membrii redacţiei, tablouri cu unele dintre cele mai reuşite coperte ale revistei, DVD-uri cu filme recomandate de Dilema veche şi altele.

Dilema veche se reinventează permanent, păstrându-şi totodată spiritul cu care a pornit în lume, în ianuarie 1993. Invitaţii – colaboratori şi parteneri ai revistei, dar şi 50 de cititori care au câştigat invitaţii puse la bătaie pe pagina de Facebook a revistei (care are o comunitate numeroasă şi activă) – au celebrat împreună acest spirit cu care revista ne-a obişnuit de 20 de ani încoace.

Andrei Pleşu la petrecerea aniversară a 20 de ani de Dilema Veche: "Dilema a rămas de-a lungul timpului o firmă onorabilă"

„Dilema Veche“ a împlinit 20 de ani. H.R. Patapievici şi Mircea Cărtărescu au venit să-i ureze La mulţi ani!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite