Vacanţă de vis acasă la Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moş Crăciun îşi întâmpină întotdeauna cu bucurie oaspeţii FOTO: AFP
Moş Crăciun îşi întâmpină întotdeauna cu bucurie oaspeţii FOTO: AFP

Părinţii mai cu dare de mână le pot oferi copiilor un cadou special în vacanţa de iarnă, care a început de azi: o vizită la Rovaniemi - Laponia, acasă la Moş Crăciun.

Preţul unei astfel de vacanţe porneşte de la 870 de euro de persoană pentru un sejur ce include patru nopţi de cazare la un hotel de patru stele, într-o cameră dublă, cu mic dejun. Tariful include şi biletul de avion pe ruta Bucureşti - Rovaniemi, cu escală la Budapesta şi Helsinki.

Deşi Rovaniemi nu este una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă, zeci de români au ales deja să se bucure de sărbători acasă la Moş Crăciun.

,,Această destinaţie (Rovaniemi) nu s-a aflat printre cele mai solicitate în rândul clienţilor noştri. Aceştia au preferat să îşi petreacă vacanţele în locaţii mai călduroase. Dubai-ul a fost cu siguranţă cea mai populară cerere. Agenţia noastră a confirmat însă rezervări pentru pachete de servicii cu destinaţia Rovaniemi pentru peste 20 de persoane care se vor bucura de Sărbătorile de iarnă în Ţara lui Moş Crăciun", a precizat pentru ,,Adevărul" Mădălina Grosu, product manager al uneia dintre cele mai importante agenţii de turism din Capitală.

Vacanţă la -40 de grade C
Cei care au ales să-l viziteze pe Moş Crăciun în decembrie trebuie să ştie însă că au de înfruntat gerul pentru a ajunge să-i vadă pe Bătrânel şi pe elfii săi. În această perioadă a anului, în Laponia, se pot bucura de lumină naturală doar cinci ore pe zi, între 10.00 şi 15.00, iar temperaturile variază între - 40 şi 12 grade C.

Ca să înfruntaţi mai uşor gerul, gazdele vă vor întâmpina pe aeroport cu îmbrăcăminte termoizolantă, pe care sunteţi sfătuiţi să nu o refuzaţi. Mai mult, din bagaje ar fi bine să nu vă lipsească, pe lângă hainele groase, balsamul de buze şi cremele de protecţie solară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite