UPDATE De miercuri, vremea se va încălzi în aproape toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vânt FOTO Arhivă Adevărul
Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vânt FOTO Arhivă Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri avertizări de cod galben de vânt valabile pentru mai multe judeţe din ţară. Mai mult, specialiştii au anunţat că de miercuri vremea se va încălzi în aproape toată ţara şi vor fi temperaturi de 27 de grade Celsius, iar joi acestea vor ajunge chiar şi la 29 de grade.

UPDATE Până la ora 14.00, judeţele Botoşani, Iaşi şi Vâlcea se află sub avertizare de cod galben de vânt. 

Se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze ce vor atinge şi depăşi 60 de kilometri pe oră, izolat 70 de kilometri pe oră.

De asemenea, a fost emisă o avertizare de cod galben de vânt valabilă pentru sudul judeţului Vâlcea (inclusiv zona municipiului Drăgăşani), sudul judeţului Dolj (inclusiv zona municipiului Băileşti) şi pentru sudul judeţului Olt

Până la ora 16.30 se vor semnala intensificări ale vântului ce pot atinge şi depăşi local la rafală 60-70 de kilometri pe oră.

Marţi a fost emisă o avertizare de cod galben de ploi, valabilă pentru zona de munte a judeţelor Prahova şi Buzău. Potrivit meteorologilor s-au semnalat intensificări ale vântului ce au atins şi depăşit local 60-70 de kilometri pe oră, izolat 90 de kilometri pe oră.

Marţi, în nordul, centrul şi nord-estul ţării va fi o vreme răcoroasă şi local va ploua slab. În celelalte regiuni, temperaturile sunt cele normale pentru această dată. Va predomina soarele, iar ploile vor fi posibile numai izolat, cu precădere în Dobrogea şi dealurile Crişanei şi Banatului. 

La munte, la altitudini de peste 2.000 de metri, precipitaţiile vor mai fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare, iar vântul va continau să sufle tare. 

La amiază se vor atinge cel mult 14 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, în timp ce în Lunca Dunării vor fi temperaturi normale, spre 25 de grade Celsius.

În Bucuresti, vremea va fi în general frumoasă, cerul va fi destul de degajat şi doar în prima parte a zilei mai trenează norii, fără să plouă. La amiază temperatura aerului se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

Miercuri, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi izolat ploi slabe, în prima parte a zilei în regiunile nordice, centrale şi estice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în Moldova, Dobrogea şi sudul Olteniei. 

Temperatura este în creştere, deocamdată în sud-vestul ţării, unde maximele trec de 25 de grade, ba chiar pot ajung la 26-27 de grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei. Rămâne însă în continuare rece în Maramureş, Transilvania şi Moldova, unde maximele se pot opri chiar şi la 14-15 grade la Miercurea Ciuc şi Suceava, sau 16 în Braşov şi Bacău.

În Capitală vremea va fi predominant frumoasă miercuri. Cerul va fi variabil, vântul ba bate slab, cel mult moderat şi se vor înregistra 11-12 grade dimineaţă. La prânz temperatura va ajunge la 23 de grade.

Joi vremea se va încălzi în toate regiunile ţării. În sud-vest şi în sud devine chiar mai caldă decât normal pentru ultima decadă a lunii septembrie. În Banat, Oltenia şi Muntenia, maximele trec de 25 de grade, ba chiar ajung la 29 de grade în Lunca Dunării, la Giurgiu. Maxime sub 20 de grade vor mai fi în regiunile nordice şi în depresiuni: 17 grade în Baia Mare, Miercurea Ciuc şi Suceava. 

Cerul va fi variabil, cu nori, temporar, în nordul, centrul şi nord-estul ţării, unde pe arii restrânse va ploua slab. Izolat, în zonele joase, dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Şi în Capitală vremea va fi frumoasă şi se va încălzi. Cerul va fi variabil, dar tot rece dimineaţa, 10-11 grade. Maxima zilei, uşor peste media climatologicã a perioadei, este de 26 de grade.

De vineri temperaturile vor scădea din nou începând din nordul ţării. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite