UPDATE Cod galben de vreme rea pentru mai multe judeţe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea rămâne instabilă marţi FOTO Adevărul
Vremea rămâne instabilă marţi FOTO Adevărul

Marţi e ultima zi în care întreaga ţară se află sub avertizare meteorologică de ploi.  Deşi temperatura aerului rămâne ridicată, cu maxime ce vor depăşi pe alocuri 30 de grade Celsius, în toate regiunile vor cădea averse însoţite de descărcări electrice şi grindină. Izolat, în mai multe regiuni, meteorologii au emis cod galben de ploi pentru perioade scurte de timp.

UPDATE 20.58 Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ploi valabilă până la 21.45 pentru judeţul Iaşi. În această regiune, vor cădea averse însoţite de descărcări electrice şi grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat.

UPDATE 20.03 Meteorologii au emis noi avertizări tip cod galben de ploi, valabile până la 21.00, pentru estul judeţului Prahova (inclusiv oraşul Mizil), precum şi pentru judeţul Buzău. În aceste regiuni, aversele vor fi adesea însoţite de descărcări electrice, iar cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi 25 de litri pe metru pătrat.

În plus, şi sud-vestul judeţului Neamţ, precum şi zona de munte a judeţului Prahova se vor afla sub codul galben de avertizare de ploi până la 21.00, astfel că aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, grindină, precum şi de intensificări ale vântului. Cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi 35 de litri pe metru pătrat.

UPDATE 19.27 O nouă avertizare meteorologică tip cod galben de ploi, valabilă până la ora 20.00,  a fost emisă pentru jumătatea de vest a judeţului Ialomiţa. În plus, tot până la 20.00 a fost prelungit codul galben de vreme rea pentru nordul judeţului Bacău, care cuprinde şi municipiul Bacău.

UPDATE 18.40  Meteorologii au emis o nouă avertizare tip cod galben de ploi pentru estul judeţului Suceava, vestul judeţului Botoşani, precum şi vestul judeţului Iaşi. Până la 19.45, în această regiune se vor înregistra averse însoţite de descărcări electrice şi grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 35 de litri pe metru pătrat.

UPDATE 18.20 O nouă avertizare cod galben de ploi a fost emisă pentru judeţul Bacău până la ora 19.00. În acest interval, cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi 35 de litri pe metru pătrat.

Şi nordul judeţului Prahova – în zona localităţilor Breaza, Comarnic, Sinaia, Buşteni, Azuga, Predeal, Vălenii de Munte – se va afla sub incidenţa codului galben de ploi până la ora 19.00. În această regiune vor cădea averse însoţite de descărcări electrice şi grindină de dimensiuni medii, iar cantitatea de precipitaţii va depăşi 35 de litri pe metru pătrat.

În plus, centrul şi estul judeţului Neamţ va fi cuprins sub incidenţa unui nou cod galben de ploi, valabil până la 19.30. Aversele de ploaie vor fi însoţite de descărcări electrice şi grindină, iar cantitatea de precipitaţii în această regiune ar putea depăşi 35 de litri pe metru pătrat.

UPDATE 17.41 O avertizare cod portocaliu de ploaie este în vigoare este în vigoare, până la 18.20, pentru judeţul Suceava, în zona delimitată de localităţile Rădăuţi şi Solca şi pentru zona de munte a judeţului Neamţ, inclusiv în localităţile Tarcău, Bicaz, Pîngăraţi, Hangu, Pipirig, Agapia şi Taşca. În acest interval, aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor atinge şi depăşi local 35 de litri pe metru pătrat.

În plus, nordul judeţului Dâmboviţa se află sub incidenţa unui cod galben de furtună până la ora 18.00. Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice şi de grindină de dimensiuni medii, iar intensificările vântului pot lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi şi pentru judeţul Cluj, inclusiv în municipiul Cluj-Napoca. Până la ora 18.20, în această regiune cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi 25 de litri pe metru pătrat.

UPDATE 16.07 Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ploi, valabilă până la 17.30, pentru zona de munte a judeţului Suceava.

UPDATE 15.31 Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ploi, valabilă până la 16.20 pentru judeţul Bistriţa-Năsăud. În această regiune aversele de ploaie vor fi însoţite de descărcări electrice, iar cantitatea de precipitaţii va depăşi 25 de litri pe metru pătrat.

UPDATE 15.04 O nouă avertizare cod galben de ploi, valabilă până la 15.40, a fost emisă pentru sudul judeţului Hunedoara. Aversele de ploiae vor fi însoţie de descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni, iar cantităţile de precipitaţii pot depăşi 25 de litri pe metru pătrat.

Totodată, se va afla sub incidenţa codului galben, până la ora 17.00, nord-vestul judeţului Argeş. Şi în această regiune aversele de ploaie vor fi însoţite de descărcări electrice şi chiar de grindină de dimensiuni medii, iar cantitatea de precipitaţii ar putea 25 de litri pe metru pătrat. 

UPDATE 14.19 Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi pentru sud-vestul judeţului Harghita, în zona localităţilor Cristuru Secuiesc, Secuieni, Săcel, Porumbeni, Darjiu, Ulieş, Murgeni, Simoneşti, Avrameşti, apoi zona Felicieni, Odorheiu Secuiesc, Dealu, Lupeni, Corund, Atid. Până la 15.15, în această regiune vor fi frecvente aversele însoţite de descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni. Cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi 30 de litri pe metru pătrat. 

În plus, până la ora 16.00 se va afla sub incidenţa codului galben de ploi şi zona de munte a judeţului Vrancea, inclusiv localităţile Dragosloveni, Tulnici, Câmpuri, Răcoasa, Livezile şi Năruja. Cantităţile de precipitaţii ar putea depăşi în acest interval 35 de litri pe metru pătrat.

Tot până la ora 16.00 se află sub incidenţa codului galben judeţul Sibiu, inclusiv în zona municipiului Sibiu. În acest interval, vor cădea averse însoţite de descărcări electrice, iar cantităţile de precipitaţii ar putea depăşi în această regiune 30 de litri pe metru pătrat.

Şi estul judeţului Bistriţa-Năsăud se va afla sub incidenţa codului galben de vreme rea până la 15.20. Cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi izolat 25 de litri pe metru pătrat, iar izolat aversele ar putea fi însoţite de grindină de mici dimensiuni.

Prognoza meteo pe trei zile

Marţi, până la ora 23.00, vremea rămâne în general instabilă în special după orele amiezii în vestul, nordul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte. În restul regiunilor. vor cădea averse însoţite de descărcări electrice şi grindină mai ales spre seară.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe arii restrânse va cădea grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 40-50 de litri pe metru pătrat. Temperaturile maxime vor avea valori de la 19-20 de grade în Dealurile de Vest, până la 34-35 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 10 şi 20 de grade, uşor mai ridicate pe litoral.

Indicele temperatură-umezeală va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic local în Muntenia şi Dobrogea şi izolat în sudul Moldovei şi al Olteniei.

În Capitală, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi mai ales seara şi în prima parte a nopţii se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, care pot lua aspect de vijelie. În plus, vor fi condiţii de grindină. În ceea ce priveşte temperatura aerului, maximele termice vor depăşi 30 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic.

Miercuri, vremea se va menţine în general instabilă şi se va răci în majoritatea regiunilor, devenind răcoroasă în vestul şi în nord-vestul ţării. Cerul va fi temporar noros şi mai ales după-amiaza şi noaptea vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în jumătatea de est a teritoriului şi la munte şi pe arii restrânse în celelalte regiuni.

Izolat, ploile vor avea şi caracter torenţial, va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 23-24 de grade Celsius în vestul şi centrul ţării şi vor depăşi 30 de grade Celsius în sudul ţării, în Dobrogea şi în Moldova.

Joi, vremea se va menţine instabilă, astfel că va ploua pe arii extinse în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime nu vor depăşi 26 de grade Celsius în vestul, nordul şi centrul ţării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite