UPDATE Atenţionări de ploi torenţiale şi inundaţii, valabile până joi după-amiază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o atenţionare potrivit căreia, de miercuri după-amiază şi până în seara de joi, în jumătatea de est a ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte din restul teritoriului, vor fi ploi torenţiale şi căderi de grindină. În plus, hidrologii au emis avertizări de inundaţii, valabile tot până joi, pentru mai multe râuri din jumătatea de est a ţării.

UPDATE Zonele de deal şi de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova se află, până la ora 18:30, sub atenţionare de cod galben de ploi. Se vor semnala grindină, frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă ce pot depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

UPDATE Meteorologii au emis un cod galben de ploi, valabil până la ora 16:00, pentru judeţul Dolj, inclusiv pentru municipiul Craiova. Se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse de ploaie ce pot atinge şi depăşi izolat 15-20 de litri pe metru pătrat şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Potrivit meteorologilor, din această după-amiază şi până mâine seară vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea de est a ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte din restul teritoriului, dar cu precădere în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali. 

Vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat.

Cod galben de inundaţii pentru mai multe râuri din ţară

În plus, hidrologii au emis avertizări cod galben de inundaţii pentru mai multe râuri din jumătatea de est a ţării, valabile până joi la ora 18.00. Astfel, se vor afla sub incidenţa codului râurile mici din bazinele Argeşului şi Ialomiţei (în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Prahova), cele din bazinele râului Buzău (în judeţele Covasna şi Buzău) precum şi cele din bazinele Putnei şi Râmnicu Sărat în judeţele Vrancea şi Buzău. Tot sub avertizare cod galben de inundaţii se vor afla şi râurile din bazinul superior al Bârladului şi afluenţii săi din judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi.

Potrivit reprezentanţilor Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, se va menine codul galben instituit pe râurile mici din bazinele hidrografice Suceava, Moldova, Bistriţa şi Trotuş (judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita), precum şi pe afluenţii Oltului superior din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite