UPDATE 87 de persoane au murit din cauza gripei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

87 de persoane au murit din cauza gripei în acest sezon gripal. Concret, alte trei persoane au decedat de luni până marţi, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

UPDATE Potrivit INSP, victima cu numărul 84 este o femeie de 71 de ani din Bucureşti, confirmată cu virus gripal de tip A. De asemenea, a mai murit o femeie de 41 de ani din judeţul Prahova, confirmată tot cu virus gripal de tip A şi un bărbat de 45 de ani din judeţul Prahova, cu virus gripal de tip A, pandemic, dar şi o femeie de 57 de ani din judeţul Olt, confirmată cu virus gripal de tip A. 

UPDATE Potrivit INSP, victima cu numărul 82 este o femeie de 83 de ani din Giurgiu, confirmată cu virus gripal de tip A, nesubtipat, având condiţii medicale preexistente dar nevaccinată antigripal. 

Un copil de doi ani din Covasna este victima cu numărul 81, el a fost confirmat cu virus A, subtip pandemic, având condiţii medicale preexistwente, dar nevaccinat antigripal. 

Victima cu numărul 80 este o femeie de 83 de ani, din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal de tip A, subtip pandemic, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată antigripal. 

Pintea: Virusului gripal îi place frigul

„Ultimul deces este al unui băieţel de doi ani cu condiţii medicale preexistente, probabil nevaccinat", a declarat Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Ministrul a punctat că virusului gripal „îi place frigul".

„S-a încălzit vremea, este noroc, pentru că virusului gripal îi place frigul, dar din câte am înţeles meteorologii au spus că vremea se va răci şi atunci ne vom confrunta din nou cu această problemă", a spus Pintea, după o conferinţă privind piaţa asigurărilor.

Ţara cu cea mai intensă circulaţie a virusului gripal 

Potrivit Centrului European de Control al Bolilor Transmisibile, România este ţara cu cea mai intensă circulaţie a virusului gripal din întreaga Uniune Europeană. Mai exact, în România circulaţia virusului este considerată a fi ridicată, în timp ce în Bulgaria şi Ungaria, ţări care au declarat epidemia de gripă înaintea noastră, circulaţia virusului gripal este medie. 

În ceea ce priveşte tipul virusului, cel predominant în România este virusul A H1N1, pandemic, la fel ca în Bulgaria, Serbia, Ungaria sau Republica Moldova. În Franţa predominant e virusul de tip A, în Ucraina predominant e virusul de tip AH3 şi în Turcia la fel. Ca răspândire, virusul gripal face ravagii în Bulgaria, Ungaria, Bosnia Herţegovina, Croaţia, Spania şi chiar şi în ţările nordice. 

„Populaţia trebuie să fie compliantă la măsurile pe care specialiştii le recomanda. Există alte ţări cu o circulaţie intensă a virusului gripal: Portugalia, Franţa, Austria, Macedonia, Danemarca, Norvegia, Suedia şi Estonia. Măsurile trebuie aplicate. Ştiam că va creşte în intensitate această circulaţie a virusului gripal. Nu cerem populaţiei decât să aplice măsurile pe care le-am transmis şi să nu uite că este iarnă şi este gripă”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite