Uniunea Scriitorilor din România: „Prin dispariţia lui Adrian Păunescu, literatura pierde un poet notabil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Păunescu a murit în această dimineaţă
Adrian Păunescu a murit în această dimineaţă

Uniunea Scriitorilor din România (USR) şi Asociaţia Scriitorilor Bucureşti au transmis, prin intermediul unui comunicat, un ultim omagiu poetului Adrian Păunescu.

Uniunea Scriitorilor din România a precizat că Adrian Păunescu a fost „o figură de mare popularitate a ultimelor decenii şi a avut un mare impact asupra publcului“.

„Uniunea Scriitorilor din România şi Asociaţia Scriitorilor Bucureşti anunţă cu deosebită tristeţe încetarea din viaţă a scriitorului Adrian Păunescu. Personalitate complexă, controversată, cu un mare impact asupra publicului prin poezia sa grandilocventă și cantabilă, Adrian Păunescu a fost o figură de mare popularitate a ultimelor decenii. Prin dispariția lui Adrian Păunescu, literatura română pierde un poet notabil și un talentat gazetar", se arată în comunicatul remis Mediafax.

CITIŢI ŞI:

Adrian Păunescu a vrut să introducă sportul minţii în şcoli: o sfidare la adresa imoralităţi (FOTO)

Adrian Păunescu a recitat prima oară „La adio!“, la Braşov, la 1 ianuarie 1983 / VIDEO

Poetul Adrian Păunescu, ultima dată în juriu la Festivalul Mamaia Copiilor din Constanţa

Mai mult, Uniunea Scriitorilor a început demersurile pentru ca Adrian păunescu să fie îngropat pe Aleea Scriitorilor de la Cimitirul Bellu. În plus, dacă familia poetului va fi de acord, trupul neînsufleţit al acestuia va fi depus la sediul USR.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite