Un nou vaccin anti-COVID are o eficienţă de 86%. Ce companie l-a dezvoltat şi care ar fi avantajele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Vaccinul anti-COVID al companiei chineze Sinopharm are o eficienţă de 86%, potrivit cercetătorilor din Emiratele Arabe Unite, care au realizat testele clinice.

Există în continuare îndoieli în ce priveşte activitatea companiei farmaceutice Sinopharm, a statului chinez, însă Emiratele Arabe Unite (EAU) vor să utilizeze vaccinul testat în cadrul unui program de imunizare pe teritoriul ţării. Testele clinice desfăşurate de cercetătorii din Emirate au avut loc în septembrie şi au participat la ele 31.000 de voluntari din 125 de ţări.

Vaccinul anti-coronavirus a devenit, datorită eficienţei ridicate, unul dintre concurenţii în cursa globală a vaccinului care ne va ajuta să învingem pandemia de COVID-19, scrie publicaţia „The Guardian“, potrivit Digi24

Vaccinurile companiilor Pfizer/BioNTech şi Moderna trebuie depozitate la -70, respectiv -20 de grade Celsius, dar cel al Sinopharm poate fi transportat la temperaturi mai ridicate, de până la 2-8 grade. Acesta ar fi unul dintre principalele avantaje în zonele lipsite de electricitate.

Ministrul Sănătăţii din Emirate a declarat că autorităţile au „evaluat analiza interimară a Sinopharm şi nu s-a descoperit niciun motiv de îngrijorare”, dar fără să vorbească despre efectele secundare ale noului vaccin. 

   

În această perioadă, se fac diverse demersuri pentru a crea vaccinuri cât mai eficiente. AstraZeneca, un gigant farmaceutic, a anunţat că va începe un parteneriat cu Institutul Gamaleya din Moscova cu scopul de a analiza posibilele combinaţii dintre vaccinurile dezvoltate separat de grupurile de cercetători.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite