Un liliac care a zburat peste 2.000 km, de la Londra până în Rusia, a fost ucis de o pisică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
liliac din specia Pipistrellus nathusii Foto: Mnolf via wikimedia.org
liliac din specia Pipistrellus nathusii Foto: Mnolf via wikimedia.org

Un liliac din specia „Pipistrellus nathusii” care a zburat 2.018 km, de la Londra în Rusia, a murit după ce a fost atacat de o pisică, relatează BBC.

Liliacul, a cărui aripă avea marcajul „Grădina Zoologică din Londra”, a fost salvat de un grup de reabilitare a liliecilor, iar ulterior a murit. Femela a fost descoperită în regiunea rusă Pskov.

Potrivit sursei citate, aceasta este cea mai mare distanţă înregistrată, parcursă de un liliac din Marea Britanie în Europa, depăşind recordurile cunoscute.

Liliacul, care cântărea 8g, a fost găsit de o locuitoare, Svetlana Lapina, din micul sat Molgino, iar descoperirea a fost raportată la Bat Conservation Trust din Marea Britanie.

Lisa Worledge, şefa serviciilor de conservare la Bat Conservation Trust, a declarat: „Aceasta este o călătorie remarcabilă, cea mai lungă pe care o cunoaştem a unui liliac din Marea Britanie în Europa. Un record olimpic. Călătoria este o descoperire ştiinţifică interesantă şi o altă piesă în puzzle-ul migraţiei liliecilor".

Aripa femelei a fost marcată în 2016, la Londra, de observatorul Brian Briggs care a transmis: „Acest lucru este foarte interesant. Este minunat să poţi contribui la lucrările internaţionale de conservare pentru a proteja aceste animale extraordinare şi a afla mai multe despre vieţile lor fascinante."

Sursa citată menţionează că, recordul este depăşit doar de o altă călătorie a unui liliac care a migrat din Letonia în Spania în 2019, un record de 2.224 km.

Migraţia liliecilor este legată de schimbările climatice, care vor avea un impact suplimentar asupra speciei. Peste 2.600 de astfel de lilieci au fost înregistraţi în Marea Britanie de la lansarea proiectului din 2014.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite