Un fost poliţist britanic vorbeşte despre violenţa domestică. „Poliţiştii trebuie formaţi pentru a şti cum să asculte victima”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost ofiţer de poliţie din Marea Britanie a vorbit într-un interviu despre îmbunătăţirea sistemului de poliţie din ţara sa în gestionarea cazurilor de violenţă domestică, oferind sfaturi despre cum ar trebui să fie interacţiunea între poliţişti şi victimele agresiunilor.

Un fost ofiţer de poliţie din Marea Britanie a arătat schimbările prin care a trecut sistemul de poliţie din ţară pentru a veni cât mai mult în sprijinul victimelor violenţei domestice. 

„Problema a fost întotdeauna să îi determini pe oamenii care suferă abuzuri, care nu au spus nimănui, să facă acel prim pas curajos. Iar una dintre căile prin care poţi să faci acest lucru este să le oferi putere dându-le informaţii corecte”, spune John Liversidge. 

Acesta a precizat că miturile despre fenomenul violenţei domestice trebuie eradicate şi că poliţiştii trebuie să facă formare în acest sens dar şi să înveţe cum să vorbească cu victimele, cum să le asculte şi să nu le desconsidere. 

Fostul ofiţer a adus în discuţie ciclul violenţei şi cum acţionează agresorul pentru a izola victima, ceea ce doboară diferite prejudecăţi despre modul în care persoanele care sunt abuzate, nu cer ajutorul şi nu depun plângere la poliţie. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite