Un bărbat primeşte ajutor social pentru că este dependent de heavy metal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roger primeşte bani de la stat pentru că este dependent de muzică FOTO Myspace
Roger primeşte bani de la stat pentru că este dependent de muzică FOTO Myspace

Un suedez în vârstă de 42 de ani a reuşit să obţină ajutor social de la stat după ce psihologii au decis că dependenţa lui de muzica heavy metal este o dizabilitate.

Pasiunea pentru muzica heavy metal i-a adus lui Roger Tullgren, un bărbat din Hässleholm, Suedia, un ajutor financiar lunar în valoare de 400 de euro din partea statului, vreme de cinci ani. În 2007, trei psihologi au încadrat obsesia lui Roger în categoria dependenţelor, iar autorităţile au fost nevoite să-i ofere ajutor social, la fel ca altor dependenţi.

Merge la 300 de concerte pe an

Roger Tullgren s-a îndrăgostit de heavy metal în 1971, când fratele lui i-a dat un album Black Sabbath. De atunci, nu a mai putut trăi fără să asculte muzica la volum mare, iar pasiunea lui a ajuns să-i influenţeze foarte mult viaţa. La un moment dat, a fost concediat pentru că nu putea rata niciun concert heavy metal şi lipsea des de la muncă. Numai anul trecut, bărbatul a mers la aproximativ 300 de concerte, potrivit cotidianului Huffington Post. A apelat la psihologi pentru a-l ajuta să ţină cumva sub control obsesia pentru muzică şi, la scurt timp, a reuşit să obţină un ajutor social.

Potrivit psihologilor care l-au examinat, bărbatul nu poate desfăşura activităţi profesionale fără să asculte muzică la volum mare şi nu poate renunţa la tricourile negre, la părul lung şi la accesoriile rock. „Zece ani am încercat să conving autorităţile să clasifice obsesia mea ca handicap. Am vorbit cu trei psihologi, care au ajuns la concluzia că am nevoie de asta (n. r. – de ajutorul social) pentru a nu fi discriminat. Am semnat un formular în care se precizează: «Roger simte nevoia să-şi exprime stilul heavy metal. Acest lucru îi creează dificultăţi pe piaţa forţei de muncă. Prin urmare, are nevoie de un sprijin financiar suplimentar.» Mergeam la interviuri cu documentul şi îl arătam celor care mă intervievau“, a declarat Roger Tullgren pentru cotidianul suedez „The Local“.

Are propria trupă acum

Controversata decizie din 2007 de a oferi ajutor social unui dependent de muzică a fost anulată anul acesta de autorităţile suedeze, dar bărbatul nu este nemulţumit. Cazul s-a bucurat de multă publicitate, aşa încât Roger a reuşit să găsească un loc de muncă pe gustul său. El este inginer de sunet la concertele heavy metal din ţară şi are propria sa trupă, care se numeşte Silverland. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite