Un avion TAROM a adus 200.000 de măşti FFP2 din China. Materialele medicale au fost cumpărate de Unifarm

0
0
aaa

200.000 de măşti FFP2 au ajuns în România, cu o cursă TAROM, în urma unei achiziţii realizată din China de către UNIFARM SA. Materialele vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în judeţe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Aeronava Tarom, care a aterizat în această seară pe aeroportul Otopeni, a realizat cursa în baza unui contract comercial pentru perioada 2-3 aprilie 2020, pe ruta Bucureşti - Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) pentru a aduce 9 tone (cca 100 mc) de materiale sanitare necesare în lupta cu noul virus coronavirus (COVID-19). 

Este primul zbor comercial de acest tip (full cargo) realizat de către compania Tarom. Echipajul a fost format din şapte persoane: patru piloţi comandanţi, doi tehnicieni şi un supervizor responsabil cu siguranţa şi centrajul încărcăturii pe durata zborului.

După revenirea în ţară, venind dintr-o zonă galbenă privind răspândirea Covid 19, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie şi, ulterior, va putea să fie planificat pentru zborurile următoare.

Sunt aşteptate şi alte transporturi conţinând achiziţii realizate de Compania Naţională Unifarm SA, care vor fi comunicate pe măsură ce se vor concretiza.

În prezent, Compania Tarom are pregătite două aeronave de pasageri de tip Boeing din categoria 737-800 NG pe care le poate converti (scaune scoase) pentru a efectua zboruri de tip full cargo şi a transporta materiale sau echipamente. Tarom va onora, în continuare, orice cerere pentru astfel de zboruri având în vedere nevoia acută de materiale şi  echipamente medicale atât de necesare în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus (COVID-19).

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite