„Tu eşti primăvara mea”, cel mai frumos cântec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Melodia a fost interpretată de Aurelian Andreescu. Pe locul al doilea este Loredana Groza cu „Bună seara, iubite!” , iar pe trei Angela Similea cu piesa “Să mori de dragoste rănită”. Topul cuprinde 80 dintre cele mai frumoase cântece româneşti difuzate la radioul public.

Piesa „Tu eşti primăvara mea”, compusă de Florin Bogardo şi interpretată de Aurelian Andreescu, a fost desemnată ca fiind cea mai frumoasă piesă românească din cei 80 de ani de radiodifuziune. „Scopul acestei iniţiative a fost acela de a prezenta muzica românească”, a declarat Gabriela Scraba, iniţiatoarea proiectului.

Radio România Actualităţi (RRA) a difuzat o selecţie cu 560 de cântece alese de redacţia muzicală. Topul a avut câte o ediţie în fiecare săptămână, începând din luna iunie, şi a fost conceput cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la prima transmisie radiofonică din România, realizată de Radio România.

În fiecare zi, de luni până vineri, în emisiunile „Matinal”, „Euromusica” şi „Romanticii”, piese compuse de Ionel Fernic şi Ion Vasilescu, dar şi hituri semnate de Marius Moga şi Laurenţiu Duţă au fost votate de ascultători.

Duminică, în emisiunea „80 de ani de muzică în 80 de ani de radio!” a fost anunţat clasamentul final. Gabriela Scraba spune că este necesar ca radioul public să difuzeze mai multă muzică românească, deoarece generaţiile tinere vor să asculte.

„A fost o acţiune reparatorie. Muzica românească trebuie să se întoarcă acasă, deoarece şi generaţiile mai tinere au nevoie de muzică uşoară”, a arătat Gabriela Scraba, redactor-şef adjunct la Redacţia Muzicală a RRA.

CD-uri cu cele 80 de piese

Radioul public, în colaborare cu casa de discuri Roton, va edita o serie de patru CD-uri cu cele 80 de cântece. „Dorim să lansăm acest CD într-un spectacol pe care îl vom organiza la mijlocul lunii decembrie”, a spus Gabriela Scraba. Grupul Holograf, cu piesa „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, a ocupat poziţia a patra în top, iar Pompilia Stoian, cu cântecul “Prieten drag”, s-a clasat a cincea.

Pe lângă Gabriela Scraba, în acest proiect au mai fost implicaţi Gabriel Marica, Titus Andrei, Cristian Marica şi Bogdan Pavlică. ;

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite