Trenuri directe spre litoralul românesc, prin programul „Trenurile Soarelui”

0
Publicat:

CFR Călători anunţă reluarea programului estival „Trenurile Soarelui” de vineri noaptea, 14/15 iunie. Astfel, turiştii către litoral vor avea la dispoziție, zilnic, 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării, până la data de 7/8 septembrie 2024.

Programul "Trenurile Soarelui" s-a reluat din 14/15 iunie,. Foto arhivă
Programul "Trenurile Soarelui" s-a reluat din 14/15 iunie,. Foto arhivă

Compania anunţă că toate regiunile ţării vor fi conectate în această vară cu litoralul românesc şi că există 30 de trenuri directe, plus posibilitatea de conexiuni rapide din București Nord, prin intermediul trenurilor care circulă aproape din oră în oră pe ruta București Nord – Constanța și retur.

Astfel, timp de trei luni, turiştii pot alege să ajungă în staţiunile aflate la Marea Neagră fie direct, dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie cu oprire în Bucureşti, după cum urmează:

* 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 14 trenuri (7 dus/7 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.

* 36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur: 15 dus/întors din București Nord (din care 9 trec și prin București Băneasa), 2 dus/întors numai din București Băneasa și unul dus/întors din București Obor.

Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului.

De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

Vă reamintim că toate trenurile InterRegio estivale au vagoane clasă climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uşi de acces şi intermediare semiautomate, precizează CFR Călători.

Potrivit CFR, durata călătoriei pe ruta Bucureşti-Constanţa este, în medie, de circa 2 ore şi 20 minute.

Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilităţile de călătorie acordate prin actele normative în vigoare, astfel că cei care aleg să meargă cu trenul pot beneficia de reduceri precum: 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors; o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie, 25% la cumpărarea în baza cardului TrenPlus. Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenţii de 90% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

În perioada programului estival de transport, pe secţia Constanţa-Mangalia, turiştii aflaţi pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între staţiunile de pe litoral cu trenurile Regio puse la dispoziţie de CFR Călători.

De asemenea, trenurile care circulă pe distanţe lungi şi vin din mari oraşe ale ţării (cu plecare din Arad, Oradea, Timişoara, Satu Mare, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Sibiu, Reşita, Suceava, Iaşi, Craiova, Bucureşti etc) vor asigura legătura directă cu staţiunile de pe litoral, până la Mangalia.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite