Tinerii români din Londra, cu vârste cuprinse între 14-18 ani, au acces gratuit la cursuri de dezvoltare profesională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii români din Londra, cu vârste cuprinse între 14-18 ani, au acces gratuit la cursuri de dezvoltare profesională, printr-un program care-i ajută să-și dezvolte abilități pentru viață și carieră, potrivit diasporaro.co.uk.

Londra. FOTO Shutterstock
Londra. FOTO Shutterstock

Programul se numește HeadStart Action și este organizat de şcoala românească AlexZ Educational din Londra. Tinerii români beneficiază aici de sesiuni de mentorat, ateliere de dezvoltare profesională și au posibilitatea să creeze un eveniment sau o campanie legate de o cauză socială aleasă de ei.

Proiectul vizează o perioadă de 16 săptămâni. La finalul cursurilor, care sunt gratuite, tinerii vor avea posibilitatea să întâlnească angajatori de renume, să petreacă o zi la sediile lor, să facă voluntariat sau un stagiu de practică fie ca voluntari, fie ca angajați, iar cei care au vârsta necesară (peste 16 ani) vor putea să aplice pentru un loc de muncă.

Șansa oferită de HeadStart Action

HeadStart este un program de dezvoltare personală și socială concentrat geografic și demografic și este susţinut de primarul Londrei și de GLA (Greater London Authority).

Programul ajută tinerii să dobândească abilități de angajare și să urmeze cariera pe care și-o doresc.

Vizaţi de proiectul AlexZ Educational sunt tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani care locuiesc şi/sau studiază în Londra (cu prioritate cei din Harrow).

Programul le dă posibilitatea să participe la sesiuni gratuite de formare și mentorat și să dezvolte un proiect de acţiune socială centrat pe modalități de susţinere a unei cauze sociale la care țin.

Potrivit diasporaro.co.uk, participanții la cursuri au șansa să-și descopere posibile drumuri de carieră și să-și dezvolte abilități care îi vor pregăti pentru aceasta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite