Tesla Model 3 a făcut ravagii pe piaţa auto europeană. Cum au depăşit americanii în luna martie vânzările de modele Audi A4, BMW Serie 3 şi Mercedes-Benz C Class

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorul american Tesla a dat, în luna martie, lovitura pe piaţa auto europeană după ce Model 3 s-a vândut mult mai bine ca modelele premium ale mărcilor germane, Audi, BMW şi Mercedes.

Statisticile privind vânzările de automobile de pe piaţa Europeană arată că Tesla Model 3 a spulberat toate cele trei modele germane, Audi A4, BMW Serie 3 şi Mercedes-Benz C Class, cu toate versiunile acestora de caroserie. Prima evoluţie spectaculoasă a avut loc în februarie, când Tesla Model 3 a depăşit vânzările celor trei modele germane, doar pe versiunile de caroserie sedan, arată profit.ro. Potrivit datelor Jato Dynamics, Tesla Model 3 a vândut în martie 15.755 unităţi în Europa, o creştere masivă de la numai  3.747 unităţi în februarie. 

Cu ajutorul volumelor vânzărilor de Model 3, Tesla a reuşit să urce în topul mărcilor din Europa direct pe locul 25. Principalii competitori din segmentul mediu premium au fost Mercedes C Class, cu 14.808 unităţi, Audi A4, cu 12.320 unităţi, şi BMW Serie 3, cu 12.159 unităţi. Tesla Model 3 a fost, în acelaşi timp, cel mai vândut autoturism pe pieţele din Norvegia, Elveţia şi Olanda. În Norvegia, Model 3 a avut o cotă de piaţă de 29%.

Acest volum de vânzări s-a înregistrat cu toate că Model 3 este o maşină scumpă. Chiar şi la mâna a doua, dar cu un rulaj extrem de mic, un astfel de autoturism costă în jur de 70.000 de euro. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite