Taxiurile zburătoare, noua tentaţie pentru investitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxiurile zburătoare reprezintă viitorul
Taxiurile zburătoare reprezintă viitorul

Maşinile electrice care pot zbura la mici dimensiuni reprezintă o nouă ţintă pentru investitori care văd în aceste vehicule viitorul transportului urban.

Afacerile încă noi cu taxiuri aeriene electrice ”au potenţialul să perturbe semnificativ peisajul mobilităţii urbane”, dar întâmpină încă obstacole semnificative în privinţa comercializării şi profitabilităţii, potrivit studiului intitulat 2020 Emerging Technology Outlook, publicat pe site-ul de cercetări în domeniul investiţiilor PitchBook.

Firma de cercetare anticipează că startupurile în domeniul taxiurilor aeriene, cum ar fi Joby Aviation, din Silicon Valley, şi firma germană Lilium Aviation, ar putea atrage un nivel record de investiţii în 2020, în pofida unei pauze de finanţare în 2019.

PitchBook evaluează Joby la 450 de milioane de dolari şi Lilium la 576 de milioane de dolari. Până în prezent, Joby a atras peste 128 de milioane de dolari din partea investitorilor, inclusiv de la diviziile de investiţii ale Intel, JetBlue Airways şi Toyota Motor. Lilium a atras peste 100 de milioane de dolari, un investitor major fiind compania chineză Tencent Holdings.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite