Târgul Angajatori de Top: Cele mai multe joburi sunt în domeniul IT&C, dar şi în domeniile bancar, inginerie şi retail

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe joburi de la Târgul Angajatori de Top, care are loc vineri şi sâmbătă la Sala Palatului din Bucureşti între 10:00 - 17:00, sunt din domeniul tehnologiei. Pe scurt, tinerii care au competenţe de IT&C au mai multe şanse să îşi găsească un job, dar există oportunităţi şi pentru cei care au pregătire în domeniul financiar, în retail, inginerie sau în domeniul hotelier.

Tinerii cu competenţe în IT sunt cei mai căutaţi pe piaţa muncii acum, urmaţi de cei cu competenţe în domeniul financiar. Majoritatea companiilor de la târgul de joburi Angajatori de Top sunt companii IT precum Microsoft, Bitdefender sau Dell. 

Job-urile  pe care aceste companii le oferă sunt : Technical Support Agents, IT Security Specialists, Java Software Developers, Software Testers, IT Business Analysts, Application Modernization Engineers (Dell), în timp ce Miocrosoft caută oameni care să ştiu să opereze sistemul lor (Windows, Cloud, office, Outlook) şi care să ţină legătura cu clienţii din alte ţări când aceştia vin la ei pentru ajutor.

"Nu trebuie să ai neapărat studii în domeniu, eu am terminat Academia de Studii Economie (ASE), deci am pregătire în economie, dar lucrez la Microsoft. Înainte de angajare, treci printr-un program de training care este axat pe ceea ce avem nevoie în companie", a explicat un recrutor de la standul Microsoft. 

La compania de telecomunicaţii Vodafone se caută persoane pentru Call Center, în timp ce companiile hoteliere caută persoane pentru posturi de recepţioner sau care să lucreze în departamentul financiar, cum este cazul la Hotel Caro. 

Studenţii îşi caută un job înainte de terminarea facultăţii

La târg sunt peste 3.400 de job-uri scoase pe piaţă şi mii de tineri care se înghesuie la standurile firmelor. Cei mai multi sunt fie în primii ani de facultate, fie proaspăt absolvenţi în căutarea unui loc de muncă. "Sunt în anul doi la Relaţii Internaţionale la ASE şi caut ceva în domeniu. Văd că sunt mai multe companii de IT aici, dar eu sper să mă angajez pe domeniul meu fiindcă asta îmi place. Nu am multă experienţă şi nu caut un post full time acum fiindcă prioritatea mea este să termin facultatea", a spus Alexandra. 

Alţi trei tineri care se interesau la standurile companiilor spun că sunt, de asemenea, studenţi în căutare de o primă experienţă de muncă. "Suntem studenţi la Automatică (Politehnică) şi vrem să ştim şi noi cum e să lucrezi într-o companie. Nu am mai lucrat până acum şi căutăm internship-uri ca să avem experienţă de muncă până la absolvire", spun ei.

Un alt domeniu care se regăseşte la târg este cel de inginerie, în special de inginerie auto. De asemenea, sunt companii petroliere precum Petrom care sunt în căutare de tineri absolvenţi de inginerie. 

În domeniul de banking au fost prezente mai multe bănci printre care şi Raiffeisen, care oferă stagii de practică de două săptămân neplătite, pentru studenţi. 

Echipa McDonald's îi invită pe tineri să aplice pentru poziţia de manager trainee cu un program de lucru flexibil şi oportunitatea de a promova în scurt timp, spun reprezentanţii companiei. 

La prima zi a evenimentului Angajatori de TOP au participat 6000 de candidaţi, iar până la sfârşitul zilei au fost downloadate 7.000 de CV-uri BarCode. Printr-o singura scanare a acestui tip de CV, datele candidatului ajung în baza de date a companiei, oferindu-le astfel şansa să fie contactaţi pentru poziţiile deschise în această perioadă sau în viitor.


Peste 3.400 de oportunităţi de carieră deschise la târgul Angajatori de Top Bucureşti

Angajatorii nu văd cu ochi buni creşterea salariului minim. Presiunea costurilor cu forţa de muncă este prea mare şi ar putea recurge la disponibilizări

Ministrul Muncii: salariul minim brut va creşte de la 900 la 975 de lei din ianuarie

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite