Sute de centre de vaccinare anti-COVID au fost închise temporar. Câte mai sunt funcţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Ro Vaccinare
Foto Ro Vaccinare

În primăvară, România avea aproape 1.000 de centre de imunizare, cu 1.481 de fluxuri. În prezent, mai sunt funcţionale doar 580, conform datelor comunicate de Comitetul de coordonare a vaccinării. Autorităţile au început să închidă la jumătatea lunii iunie mai multe centre din cauza scăderii drastice a ritmului de imunizare.

Pe 2 mai, Valeriu Gheorghiţă anunţa că erau funcţionale 997 de centre de vaccinare, cu 1.481 de fluxuri. În aceeaşi perioadă premierul Florin Cîţu spunea că până la 1 iunie, ţinta este de 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID. Din păcate, pragul a fost atins abia la finalul lunii iulie.

De atunic, ritmul vaccinării a scăzut grav în România, ajungând la maxim 5.000 de persoane vaccinate pe zi. Astfel, autorităţile au fost nevoite să închidă o mare parte din centre deoarece, conform lor, acestea erau folosite la mai puţin de jumătate din capacitate.

În 15 iunie, Valeriu Gheorghiţă anunţa închiderea temporară primelor centre de vaccinare. El spunea că în 11 centre activitatea va fi sistată temporar, în 127 - programul va fi redus, iar 70 de fluxuri fuseseră deja închise în contextul în care în circa 45% dintre cazuri centrele erau folosite la mai puţin de jumătate din capacitate.

Câte centre de vaccinare anti-COVID mai sunt funcţionale

Până luni, 20 septembrie, s-au imunizat 5.384.683 de persoane, dintre care 5.264.610 cu schema completă.

La acest moment, conform datelor comunicate la solicitarea HotNews.ro, în România mai sunt funcţionale 580 de centre cu 836 fluxuri.

Diferenţa este mult mai mare (417) între numărul de centre funcţionale în perioada de vârf (997) şi numărul celor existente acum (580):

  • Pentru 237 centre activitatea a fost sistată temporar;
  • Pentru 407 centre programul de lucru a fost redus;
  • Pentru 477 fluxuri activitatea a fost sistată temporar", a transmis Comitetul de coordonare a vaccinării.
SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite