Statele Unite ale Americii au aprobat extinderea vaccinării împotriva HPV la grupa de vârstă 27-45 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Medicamentului din Statele Unite ale Americii a aprobat extinderea vaccinării împotriva HPV la grupa de vârstă 27-45 de ani. „Este un vaccin care reduce drastic riscul de cancer de col uterin sau alte malignităţi asociate cu HPV”, scrie medicul Vasi Rădulescu pe pagina sa de Facebook.

„Cum stă treaba în ţara noastră? 4343 de cazuri noi de cancer de col uterin sunt înregistrate în fiecare an şi 1909 femei pierd lupta cu această boală. Suntem pe primul loc în Europa la mortalitatea dată de acest tip de neoplasm”, arată acesta.

„Oficialii nu au făcut campanii solide pentru vaccinarea împotriva HPV, în mintea multor oameni există nebuloase alimentate de personaje nocive care perorează împotriva vaccinării fără niciun fundament ştiinţific sau competenţă în domeniu, iar statisticile sunt usturătoare.

Ce fac alte popoare? Australia a distribuit fetelor şi băieţilor de 12-13 ani (înainte de începerea vieţii sexuale) vaccinuri antiHPV. Le-a făcut şi celor de până la 18-20 de ani, iar rezultatele au fost de-a dreptul spectaculoase. Rata de infectare cu HPV a scăzut de la aproape 23 de procente la doar 1.1%. Când acest virus nu mai infectează populaţia şi el este răspunzător de cancere, deducem simplu că anularea infecţiilor cu tulpinile acoperite de vaccin poate duce la scăderea drastică a cancerului. Australia este acum pe acest drum, mai ales că şi-a dezvoltat şi un sistem de screening performant”, scrie medicul. 

Prin noua recomandare, FDA îşi ia angajamente serioase în lupta împotriva HPV şi a maladiilor provocate de acesta, acoperind infecţia cu tulpini de risc înalt chiar la vârste mari, dincolo de indicaţia iniţială (înainte de începerea vieţii sexuale).

„Îmi permit să fac şi o paralelă cu referendumul. Să-mi fie iertată ieşirea, dar este necesară. Dăm bani pe nonprobleme şi nu insistăm pe probleme de viaţă şi de moarte. Să nu mai amintesc de vocile antivacciniste care provin din asociaţii aflate în spatele acestui referendum sau al altor idei nocive, departe de medicina adevărată”, a conchis medicul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite