Start la marea bălăceală. Unde ne răcorim vara asta oraş cu oraş, piscină cu piscină
0
Toropeala tipică mai degrabă unei clime subtropicale, dar şi buzunarele de criză” ale românilor, care parcă nu-şi mai permit vacanţe de weekend, fac ca ştrandurile şi parcurile acvatice din ţară să preia tot mai des primul loc pe rampa distracţiei de vară. adevarul.ro vă propune o trecere în revistă a principalelor locuri de bălăceală oraş cu oraş, piscină cu piscină
La început de estival, majoritatea destinaţiilor de bălăceală din oraşele din ţară au ieşit la rampă cu discounturi, atracţii moderne şi evenimente speciale care mai de care mai ofertante.
Sezonul oficial de vară începe în doar două săptămâni, iar principalele atracţii acvatice din Bucureşti au deschis larg porţile pentru amatorii de bălăceală. Cei care nu au dat startul la distracţie sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile.
Ialomiţenii merg la Amara
Dacă un sejur la mare este prea costisitor, ialomiţenii au ca alternativă ştrandurile, piscinele şi plajele din staţiunea Amara. Distracţia este garantată, iar preţurile extrem de mici.
Staţiunea balneară Amara poate fi o oportunitate la distracţie. Plajele „Lebăda”, „Splendid” şi „Mirceşti” îi aşteaptă pe cei care doresc un strop de relaxare în inima Bărăganului. Preţul de intrare variază între 5 şi 10 lei, în funcţie de plaja unde doriţi să vă bronzaţi.
Sălaj: 100.000 de euro investiţi pentru refacerea ştrandului Tineretului
Administratorii ştrandurilor şi piscinelor din Sălaj s-au pregătit pentru sezonul estival 2013 aşa cum au putut ei mai bine. Cele mai mari investiţii s-au făcut la Ştrandul Tineretului din Zalău, unde administratorul Petru Buboi spune că a investit peste 100.000 de euro în refacerea şi compartimentarea bazinului.
Zălăuanii amatori de bălăceală trebuie să se ducă, deocamdată, sprealte localitatăţi pentru că singurul ştrand din Zalău nu a fost încă deschis. Este vorba despre Ştrandul Tineretului, unde administratorul Petru Buboi spune că a investit primăvara aceasta peste 100.000 de euro. Banii s-au dus, în mare parte, pe refacerea fundului bazinului şi pe recompartimentarea lui.
La Cluj: ştranduri, piscine, aqua parcuri
Clujenii se pot bucura de o paletă mai largă de variante, cea mai populară destinaţie de bălăceală fiind Băile Cojocna, unde în fiecare weekend, vin circa 10.000 de persoane. Locuitorii Clujului mai au la dispoziţie un aqualand, la ieşirea din oraş, şi trei ştranduri. Încă nu şi-au deschis porţile ştrandul Sun, care are ca noutate un sistem de încălzire a apei pe bază de panouri solare şi Clujana, unde se fac ultimele reparaţii.
Piscina Olimpică, care aparţine Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, aflat în zona Sălii Sporturilor, şi-a deschis porţile de 1 Mai. Biletele costă 17 lei pentru adulţi şi 12 lei pentru copii. Complexul are un singur bazin, cu 10 culuoare, la standarde olimpice, cu o lungime de 50 de metri şi o lăţime de 25 de metri.
Există un spaţiu verde amenajat, o terasă unde se poate lua masa şi un chioşc de unde se pot cumpăra răcoritoare, dulciuri, sandviciuri. “Bazinul a fost reproiectat în 2008 pentru a avea aceste dimensiui olimpice şi de atunci se fac lucrări de întreţinere şi de amenajări curente în fiecare an”, a declarat purtătorul de cuvânt al Universităţii, Mirela Boţan.
Piscinele şi ştrandurile din Maramureş, pregătite pentru venirea verii

Începerea sezonului estival a pus pe jar propietarii de piscine şi locuri de agrement şi din judeţul Maramureş. Fie că vă doriţi doar câteva ore de bălăceală sau un sejur de câteva zile, puteţi alege dintr-o gamă destul de variată. Reprezentanţii zonelor de agrement spun că s-au pregătit temeinic pentru a satisface orice pretenţii.
Odată cu venirea verii, piscinele şi ştrandurile din judeţ vin în întâmpinarea publicului dornic de relaxare cu oferte care mai de care mai tentante. Fie că este vorba de o simplă bălăceală sau doriţi un pachet all-inclusive, proprietarii locurilor de agrement au pregatite oferte pentru toate gusturile şi toate buzunarele.
La Buzău, bălăceală la ştrandul din Parcul Tineretului
Sezonul estival se apropie, iar piscinele şi bazinele din Buzău nu s-au lăsat mai prejos şi sunt gata să-şi primească vizitatorii. Aproximativ 20 de piscine vor funcţioa în această vară, în Buzău, însă până acum s-au deschis doar două. Ştrandul din Parcul Tineretului este deja funcţional, de o săptămână. Cele mai multe bazine sunt concentrate în staţiunea Sărata Monteoru.
Plajă şi înot în Iaşi
Ieşenii care nu-şi permit să meargă la mare pentru a se răcori o pot face la ştrandurile şi piscinele din oraş. În weekendul trecut ieşenii s-au înghesuit la Ştrandul Municipal din Iaşi, situat pe strada Cicoarei din zona Alexandru cel Bun.
Municipalitatea a estimat că numai în zilele de sâmbătă şi duminică, încasările s-au ridicat la peste 3.000 de lei. Reprezentanţii Primăriei spun că numărul mare de ieşeni care au mers să se bălăcească la ştrand se datorează şi modernizările făcute la bază în ultima perioadă
Focşaniul nu are un ştrand propriu

Cu toate că prognozele meteo au fost încurajatoare şi i-au determinat pe proprietarii de piscine să deschidă larg porţile publicului, nu toţi românii din ţară se pot bucura de ştranduri. Focşaniul este unul dintre puţinele municipii care nu are un ştrand propriu.
De zece ani, singurul ştrand public din Focşani, aflat în Cartierul Sud, stă închis, deşi în toată această perioadă ar fi putut aduce venituri frumoase bugetului Consiliului Judeţean Vrancea, care îl are în întreţinere. Aşadar administratorii complexurilor cu piscine îşi aşteaptă clienţii cu sute de şezlonguri, bucătărie la faţa locului, răcoritoare, îngheţată, petreceri în aer liber şi, în unele cazuri, cu jacuzzi.
Ştrandul din Piatra Neamţ, un complex de agrement bine echipat
Baza de agrement a pietrenilor a fost modernizată în urmă cu opt ani şi oferă servicii contra-cost pentru cei care vor să facă plajă sau să înoate în bazine. Sezonul a fost deschis oficial la 1 Mai, dar până la intrarea în vacanţă a copiilor, ştrandul este populat doar în weekend-uri.
Ştrandurile din Craiova, gata de bălăceală
Şi majoritatea ştrandurilor din Craiova şi-au deschis porţile de câteva zile. Administratorii au declarat că preţurile sunt cuprinse între 10 şi 15 lei pentru acest sezon.
Ştrandul „Hanul Doctorului“, situat la marginea oraşului, la ieşirea dinspre Piteşti. Peste câteva zile, primii clienţi vor putea face baie şi în bazinul de la „Valencia“, aflat la cinci kilometri de Bănie. Craiovenii trebuie să scoată din buzunar 10 lei pentru intrare, iar dacă vor să stea la soară pe şezlong trebuie să mai achite încă 5 lei.
Ştrandul „Laguna Albastră“, din Craiova, este situat în centrul oraşului, însă până în acest moment nu a fost deocamdată deschis. Până în acest moment nu au fost finalizate lucrările. Craiovenii se vor mai putea răcori şi la piscinele celor două pensiuni din Beharca, dar şi la ştrandul „Villagio-Italiano“, de pe strada Brestei.
Slatina, urmărită de blestem
Categoric, locuitorii Slatinei par urmăriţi de un blestem. Capitala judeţului Olt nu are nici până la ora actuală un loc public adecvat pe care să-l ofere locuitorilor urbei pentru a-şi petrece timpul liber pe timp de vară.
Ştrandul din Vaslui, o alternativă pentru petrecerea timpului liber
Vasluienii sunt invitaţi să vină la ştrandul din oraş, un complex comercial care a fost modernizat complet încă de anul trecut. După mai multe investiţii făcute de autorităţile locale în primăvara anului trecut, ştrandul din Vaslui a devenit un loc foarte bun pentru petrecerea weekend-urilor în rândul vasluienilor care fie nu îşi permit să meargă la mare, fie vor să se relaxeze toată vara cu bani puţini.
Complexul comercial cuprinde acum două piscine, una pentru adulţi şi una pentru copii, 8.000 de metri pătraţi de gazon, o plajă de nisip care se întinde pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, dar şi un loc de joacă pentru cei mici.
De asemenea, cei care vor să mănânce un grătar se pot folosi de unul din cele 5 grătare şi de cele 10 mese duble amplasate în imediata apropiere. Un suc sau o bere se poate bea la una din cele două terase, iar împătimiţii sporturilor pot juca tenis de câmp pe unul din cele două terenuri sau minifotbal.
Sezonul „bălăcelilor" s-a deschis oficial la Braşov

O zi de distracţie la picinele şi ştrandurile din Braşov costă între 10 şi 55 de lei de persoană. Propriatarii de complexuri acvatice se bat în oferte pentru a atrage cât mai mulţi clienţi. Cel mai mare complex de agrement acoperit din România, Paradisul Acvatic, vă aşteapăt la distracţie.
Piscina în aer liber „Garden Club", situată pe B-dul Grivitei, la ieşirea spre Târgu Mureş are o capacitate de 300 de persoane, iar apa va fi încălzită la 25 de grade Celsius.
Începând cu data de 1 iunie, se deschide şi Aqua Park-ul situat pe terenul fostului Ştrand din cartierul Noua. Acesta este cel mai mare parc acvatic din România şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ patru hectare.
La Sibiu: lacuri şi ştranduri
Singurul ştrand din Sibiu, lacurile şi ştrandul de la Ocna Sibiului dar şi cel din staţiunea Bazna îi aşteaptă în această vară pe sibienii care vor să se bronzeze şi să se răcorească aproape de casă.
Deschis de aproximativ o săptămână, ştrandul Aqua Fun, singurul din municipiul Sibiu, îşi aşteaptă clienţii în fiecare zi a săptămânii, între orele 9:00 şi 19:00. Ştrandul are patru bazine, unul olimpic, unul pentru copii, un jacuzzi şi un pool-bar. De asemenea, cei care vin aici pot lua masa pe cele două terase din incinta complexului şi se pot relaxa în zona de entertaining.
Pe tot parcursul sezonului, la ştrand vor fi organizate diferite evenimente, jocuri şi concursuri cu premii. Până pe 31 mai, sunt preţuri promoţionale, respectiv 10 lei intrarea pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. După această dată, adulţii vor plăti 20 de lei pe bilet iar copiii, 10 lei. În preţul biletului intră şi şezlongul, în limita locurilor disponibile, ştrandul având peste 1.000 de şezlonguri. După ora 16:00, tariful este unul unic, 10 lei biletul atât pentru adulţi cât şi pentru copii.
Bacău: bazine cu apă sărată la Târgu Ocna şi Sarata
Majoritatea locaţiilor din judeţul Bacău ce dispun de piscine şi locuri de plajă şi-au deschis porţile din prima parte a lunii martie.
Aqua Club-ul din Gherăieşti oferă intrare gratuită doar săptămâna aceasta. Preţul unui bilet de intrare în timpul săptămânii va fi de 15 lei, până la ora 16:00. După această oră accesul va fi permis la preţul de 10 lei. În schimb, sâmbăta şi duminica accesul la bazinele de înot va costa 20 de lei până la ora 16:00 şi 15 lei după această oră. În preţ intră şezlong şi umbrelă. Locaţia dispune de loc de joacă pentru copii şi de bazin pentru cei mici.
Ştrandul termal de la Turnu Severin, oază de relaxare şi sănătate
Ştrandul termal din cartierul severinean Schela Cladovei şi-a deschis porţile la acelaşi tarif de intrare ca anul trecut şi în condiţii maxime de igienă. Este de altfel singurul ştrand deschis până la această oră în Drobeta Turnu Severin, plaja “Drobeta” amenajată pe malul Dunării fiind închisă.
Şi din câte se pare sunt şanse foarte mici ca Plaja “Drobeta” să mai fie deschisă în acest sezon întrucât pagubele pricinuite anul trecut de o furtună puternică au fost însemnate, iar administratorul nu mai doreşte să investească bani aici. Ştrandul termal aparţine Primăriei Drobeta-Turnu-Severin, iar preţurile de la intrare sunt aceleaşi: 5 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru pensionari, elevi şi studenţi.
Ştranduri şi piscine în Prahova
Vremea foarte frumoasă din luna mai a grăbit deschiderea ştrandurilor, piscinelor şi băilor şi din Prahova. Pregătirile sunt în toi în toate locurile de bălăceală şi plajă
Tulcea: bazin de înot aproape de centrul oraşului

În vara 2013 plaja şi bazinul de înot didactic invită tulcenii să opteze pentru relaxare chiar în municipiul Tulcea: ambele sunt situate într-o zonă aproape de centrul oraşului, iar accesul este extrem de simplu.
Satu Mare: restricţii la ştrandurile termale, fără restricţii la Balastiera Apa
Se apropie căldura infernală din perioada verii, când fiecare sătmărean caută o zonă de agrement pe cât se poate de accesibilă. În judeţul Satu Mare există şase astfel de zone căutate de turişti. Vezi mai jos unde poţi să- ţi petreci o zi toridă şi câţi bani trebuie să scoţi din buzunar pentru serviciile primite.
Ştrandurile şi zonele de agrement din Teleorman, pregătite pentru ”bălăceală”
Relaxare, distracţie, soare, un bronz de invidiat şi mult sport este este reţeta pe care o caută şi telormănenii în timpul verii. Ştrandurile din judeţul Teleorman vin în întâmpinarea publicului dornic de relaxare cu oferte care mai de care mai tentante.
Fie că doriţi o simplă bălăceală, relaxare în jacuzzi sau doar să luaţi masa pe o terasă lângă bazinul de înot, zonelor de agrement sunt pregătite pentru a satisface orice pretenţii
Alexăndrenii pot merge să facă plajă la cel mai modern ştrand din Teleorman. „Complexul de Odihnă şi Recreere Ştrand Vedea” are porţile deschise pentru cei care vor să bronzeze, să se relaxeze în jacuzzi sau să înoate în bazinul de 1,8 metri.
Municipaliatea nu i-a uitat nici pe cei mici, iar pentru aceştia a creat o piscină exterioară. Complexul care cuprinde un bazin acoperit pentru adulţi, o piscină exterioară, vestiare, duşuri, 600 de şezlonguri pentru cei care vor să stea la plajă, terenuri de fotbal şi tenis, dar şi o terasă unde alexăndrenii pot consuma băuturi răcoritoare şi alcoolice. De asemenea, cei care vor să scape de kilogramele în plus sau doar vor să scape de stresul cotidian pot merge şi la sauna din incinta complexului.
Ştrandul din Gura Humorului se deschide la 1 iunie

Ştrandul din incinta complexului Ariniş din staţiunea turistică Gura Humorului se deschide la 1 iunie. Vizitatorii au la dispoziţie două bazine descoperite, unul pentru adulţi şi unui pentru copii, şi un bazin acoperit. Complexul mai include terenuri de sport şi o pistă pentru role.
Ştrandul din complexul Ariniş al staţiunii turistice Gura Humorului se deschide începând de la 1 iunie. Complexul Ariniş este situat în apropierea pârtiei de schi Şoimul. Bazinul administrat de primăria oraşului Gura Humorului va funcţiona zilnic între orele 10-21, cu excepţia zilelor de marţi când se vor efectua lucrări de întreţinere iar programul a fost stabilit între orele 14-21.
Timişoara: oamenii aleg între ştrandurile din oraş şi cele din Ungaria
Timişorenii au la dispoziţie câteva ştranduri în care să se răcorească în vara aceasta, iar o opţiune preferată de mulţi bănăţeni este şi o scurtă excursie spre Ungaria, ţara vecină având mai multe ştanduri şi aqua-park-uri în apropierea graniţei cu România.
Cel mai mare ştrand din Gorj, în renovare
Majoritatea ştrandurilor şi piscinelor din judeţul Gorj s-au deschis începând din data de 15 mai. Oferta este diversificată, aşa că gorjenii pot alege unde să se răcorească în zilele caniculare.
Cel mai mare ştrand din municipiul Târgu Jiu este închis în momentul de faţă, pentru că se află în proces de modernizare, cu sprijinul fondurilor europene.
Administratorul ştrandului Dolce Vita spune că, în urma reabilitării, va fi cel mai modern din judeţul Gorj. Astfel, târgujienii vor avea la dispoziţie două ştranduri de dimensiuni mai mici: Elegance Beach, aflat în zona Vădeni, şi Casa Danielescu, în localitate Bârseşti.
La acest articol au contribuit: Cristina Răduţă, Mădălin Sofronie, Remus Florescu, Carp Cosmin, Iulian Bunilă, Ionuţ Benea, Borcea Ştefan, Claudiu Dumitrache, Dinu Zară, Vali Silaghi, Alin Ion, Florin Jbanca, Andreea Mitrache, Ionuţ Balaban, Simona Suciu, Ramona Găină, Olimpia Filip, Corina Macavei, Dana Mihai, Cristina Cicău, Mugurel Manea, Olimpia Man
Pe aceeaşi temă
FOTOGALERIE Partea nevăzută a celui mai mare parc de distracţie din România
FOTO Divertiland, cel mai mare parc acvatic din ţară, se deschide de Ziua Copilului