FOTO Piscinele şi ştrandurile din Maramureş, pregătite pentru venirea verii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băimărenii au la dispoziţie mai multe piscine private
Băimărenii au la dispoziţie mai multe piscine private

Începerea sezonului estival a pus pe jar propietarii de piscine şi locuri de agrement din judeţ. Fie că vă doriţi doar câteva ore de bălăceală sau un sejur de câteva zile, puteţi alege dintr-o gamă destul de variată. Reprezentanţii zonelor de agrement spun că s-au pregătit temeinic pentru a satisface orice pretenţii.

Odată cu venirea verii, piscinele şi ştrandurile din judeţ vin în întâmpinarea publicului dornic  de relaxare cu oferte care mai de care mai tentante. Fie că este vorba de o simplă bălăceală sau doriţi un pachet all-inclusive, proprietarii locurilor de agrement au pregatite oferte pentru toate gusturile şi toate buzunarele.

Una dintre alegerile bune ar fi Hotelul „Secret Garden“, din  Dănesti. Aflat la o distanţă de17 kilometri de Baia-Mare pe drumul naţional Baia Sprie – Cavnic, acesta pune la dispoziţia turiştilor 3 piscine exterioare dintre care una pentru copii cu o adâncime de 0.5 metri, cu tobogane, o piscină cu hidromasaj şi o piscină de 15 x 8 metri cu o adâncime cuprinsă între 1.20 şi 2.10 metri. Oaspeţii complexului pot lua masa în incinta restaurantului, pot opta pentru tratamente de hidroterapie, electroterapie, masaj sau pot face uz de salonul de cosmetică şi coafură. Biletul de intrare la piscină este de 20 de lei pe zi, iar cei dornici să petreacă mai multe zile în cadrul complexului  pot alege unul dintre pachetele disponibile, preţurile variind între 145 şi 250 lei, ofertă valabilă pentru minim două nopţi de cazare. 

Un alt loc frecventat de băimăreni este complexul Moara Veche. Situat în localitatea Săcălăşeni, pe drumul naţional judeţean DJ 128B, la 4 kilometri de municipiul Baia Mare, acesta dispune de hotel cu 30 de camere şi două apartamente, restaurant, saună, sală de fitness, teren de tenis şi fotbal, piscină interioară dar şi piscine exterioare pentru adulţi şi pentru copii. Preţurile variază între 70 şi 140 de lei/noapte/persoană iar preţul biletului de intrare la piscină este de 15 lei/zi/persoană. Aici, în ultimul an s-au făcut mai multe modernizări, proprietarii complexului spunând că turiştii vor beneficia de toate facilităţile necesare, având în vedere că de la 1 mai complexul dispune de două piscine noi şi o piscină cu jacuzzi. 

La fel de cunoscut este şi complexul „Romaniţa“, situat la ieşire din Baia Mare, în localitatea Recea. Şi acesta dispune de restaurant şi piscine exterioare atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Preţul unei zile la piscină costă 25 de lei/persoană iar pentru copii este de 15 lei.

Ştrandul municipal lăsat de izbelişte

În timp ce marea majoritate a locurilor de agrement sunt în afara municipiului Baia Mare, ştrandul municipal a fost dat uitării de Ministerul Turismului şi Sportului. Singura instituţie care a încercat în repetate rânduri reamenajarea sa a fost Primăria Baia Mare, însă aceştia nu au putut face prea multe pentru a investi în această zonă. Pe lângă mai multe cereri de preluare a bazei sportive, municipalitatea a încercat chiar şi o colaborare cu DJST Maramureş, însă până în acest moment nu s-a concretizat nimic. Astfel, ştrandul municipal se află într-o stare avansată de degradare, acesta fiind închis de mai bine de doi ani. 

Nici soarta bazinului descoperit din cadrul Bazinului Olimpic „Gheorge Demeca“ nu este una de încredere. Aici nu s-au mai făcut reabilitări sau modernizări de ani buni de zile, băimărenii venind în număr tot mai mic în acest loc. Dusurile ruginite, gropile de pe marginea bazinului sau mizeria sunt doar câteva din lucrurile care ţin băimărenii la distanţă.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite