FOTO Atracţiile celui mai mare parc de distracţii din România: trei zone de food-court, lecţii de surfing pentru 160.000 de vizitatori şi 25,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Redeschiderea parcului de distracţii Divertiland de lângă Bucureşti, mult aşteptată de către bucureşteni şi români din ţară deopotrivă, a fost oficial anunţată pentru 1 iunie. Organizatorii au continuat investiţiile începute anul trecut, anul acesta trei zone noi de food-court, dar şi cursuri de surfing fiind oferite în plus clienţilor.

Organizatorii au explicat că deschiderea de anul acesta aduce noi atracţii, în care s-au investit circa 500.000 de euro, pentru clienţii care vor opta pentru a se răcori în cel mai mare parc acvatic din ţară. Astfel, noile facilităţi includ mai multe restaurante, o zonă de activităţi dedicată copiilor, dar şi noi opţiuni de distracţie precum lecţiile de surfing în singura piscină cu valuri din Bucureşti.

Potrivit organizatorilor, aceste facilităţi completează atracţiile de anul trecut care includ tobogane spectaculoase, un râu de 1 km, peste 4.000 metri pătraţi de plajă cu nisip, precum şi zone VIP şi zone pentru copii, baruri şi un spaţiu de parcare.

Cel mai mare parc de distracţii în aer liber

Divertiland este cel mai mare parc de distracţii în aer liber din Bucureşti, care în prezent oferă piscine cu cea mai înaltă calitate a apei, tobogane, singura piscină cu valuri din Bucureşti, plajă cu nisip, singurul lazy river din oraş, restaurante, zone VIP şi pentru copii. Potrivit reprezentanţilor, Divertiland reprezintă o investiţie semnificativă, care aduce locuitorilor din Bucureşti şi din oraşele din apropiere 7,2 hectare de distracţie.

Deschis în 2012, Divertiland este primul concept de parc de distracţii dezvoltat după cele mai înalte standarde internaţionale din industria distracţiei. În următorii ani, în urma unor investiţii continue în facilităţi de distracţie în aer liber, dar şi acoperite, Divertiland va deveni cea mai importantă destinaţie de distracţie pentru Europa de Sud-Est.  

Divertiland: 25,5 milioane de euro pe 7,2 hectare

Noile atracţii au presupus o investiţie de peste o jumătate de milion de euro, care se adaugă celor 25 de milioane de euro investite deja în deschiderea parcului pe o suprafaţă totală de 7,2 hectare (echivalentul a zece stadioane de fotbal), reprezentând prima fază a unui proiect de proporţii care va oferi românilor cel mai mare parc de distracţii din regiune (45 de hectare), mai explică organizatorii.

17.000 de parcuri de distracţie din 2007 până în prezent

„În ultimii cinci ani, criza economică a modificat obiceiurile consumatorilor în materie de divertisment. Pe măsură ce veniturile au scăzut, mulţi au renunţat la excursiile în străinătate şi au început să petreacă timp de calitate în apropiere de casă, precum la cinematograf şi în parcurile de distracţie. Spre exemplu, numărul parcurilor de distracţie în lume a crescut cu 17.000 din 2007 până în prezent. Urmând această tendinţă internaţională, am decis să investim într-un parc de distracţii, iar România s-a dovedit a fi locul perfect pentru a ne plasa proiectul, atât datorită lipsei de oferte similare pe piaţă, dar şi pentru că România este un pol important în regiune, iar acest parc o va pune pe harta divertismentului european”, a delcarat Alexis Paizis, directorul general al Divertiland.

Apa, la standarde germane

Potrivit organizatorilor, aproximativ 15% din investiţia totală a fost alocată către sistemul de curăţare a apei, astfel că Divertiland oferă cea mai înaltă calitate a apei din Bucureşti. Sistemele de filtrare, recirculare şi dezinfectare sunt create şi implementate conform standardelor germane, cele mai stricte dintre standardele internaţionale din acest domeniu.

Pe aceeaşi temă puteţi citi şi articolul FOTO Cel mai mare parc de distracţii din România se deschide pe 1 iunie. Organizatorii anunţă reduceri de 80% pentru abonamente

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite