FOTO Start la marea bălăceală în piscinele din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piscina din Goleşti este gata să-şi întâmpine clienţii
Piscina din Goleşti este gata să-şi întâmpine clienţii

Prognozele  meteo încurajatoare i-au determinat pe proprietarii de piscine să deschidă larg porţile publicului. Focşaniul este unul dintre puţinele municipii care nu are un ştrand propriu.

De zece ani, singurul ştrand public din Focşani, aflat în Cartierul Sud, stă închis, deşi în toată această perioadă ar fi putut aduce venituri frumoase bugetului Consiliului Judeţean Vrancea, care îl are în întreţinere.

Ba mai mult decât atât, Consiliul Judeţean consumă bani de la bugetul judeţului pentru paza acestui obiectiv pe care îl ţine sub lacăt.

Abandonat şi neîntreţinut, bazinul de la ştrand s-a deteriorat, s-a fisurat şi a fost năpădit de buruieni, vrâncenii fiind nevoiţi să apeleze în timpul zilelor călduroase, cum sunt acestea de acum, la piscinele private, unde biletul de intrare costă în medie 15 lei de persoană.

Aşadar administratorii complexurilor cu piscine îşi aşteaptă clienţii cu sute de şezlonguri, bucătărie la faţa locului, răcoritoare, îngheţată, petreceri în aer liber şi, în unele cazuri, cu jacuzzi.

Tarifele pentru acest sezon sunt aceleaşi ca anul trecut, unele chiar mai mici. Una dintre ele este piscina din curtea hotelului Laguna.

Clienţii pot lua masa la restaurantul aceluiaşi complex, beneficiază de piscină, dar şi de jacuzzi. La piscina Cazino din Goleşti unde bazinul are o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, preţul de intrare, cel puţin în prima perioadă a verii, este de 10 lei.

Sâmbătă s-a deschis şi piscina Aqualand, aflată la ieşirea din Focşani spre Mîndreşti. Până pe data de 10 iunie,tarifele rămân aceleaşi ca anul trecut, adică 10 lei taxa de intrare iar duminica taxa este de 15 lei.

image

Foto

2

„Tarifele rămân la fel. Intrarea costă zece lei şi şezlongul cu pernă, cinci lei. Nu vom ridica preţurile pentru că şi aşa pentru unii este deja destul de greu şi abia îşi mai permit să vină. În plus, pe lângă acestea, trebuie să îşi mai cumpere o răcoritoare, o îngheţată. Dăm drumul pentru că am înţeles că de acum vremea va fi caldă, în iunie nu va ploua prea mult şi este timpul", spun reprezentanţii piscinei.

La rândul ei, piscina Romantic este o alegere ideală dacă vrei să îţi petreci zilele însorite de vara într-o atmosferă de vacanţă, cu dotări la standarde foarte înalte, vegetaţie luxuriantă, practic o adevărată oază de linişte şi relaxare ce te va scoate din monotonia oraşului.

Facilităţile şi condiţiile de înaltă calitate fac ca piscina Romantic, care are o capacitate de 80 de locuri, să fie considerată una dintre cele mai bune locuri din Focşani pentru a petrece timpul liber. Intrarea este 10 lei.

Şi Pensiunea Lifa este dotată cu o piscină în aer liber de 200 mp, înconjurată de 60 de şezlonguri cu măsuţa proprie, iar aici preţul de intrare este de 15 lei.

 Pentru a preveni riscul de îmbolnăvire în rândul clienţilor, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea au început controalele la piscine. Ei vor  întocmi un raport privind calitatea apei şi condiţiile în care administratorii îşi vor primi clienţii.

   Mai puteţi citi:

Bălării în loc de apă în ştrandul public al Focşaniului

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite