Spitalul exterior de la Institutul Clinic Fundeni va funcţiona până la finalul săptămânii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amplasamentul compus din mai multe containere şi construit din donaţii la iniţiativa Asociaţiei BAVA este destinat salvării Institutlui Clinic Fundeni de Covid-19. Pacienţii urmează să fie triaţi în acest amplasament compus din şapte containere.

”Pornită cu obiectivul iniţial de a strânge 295.000 de lei, campania a reuşit să mobilizeze peste 100 de persoane şi companii, care au donat, într-o săptămână, aproximativ 495.000 de lei pentru construcţia şi dotările mini-spitalului”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei. 

Sumele colectate vor fi alocate pentru achiziţionarea echipamentelor necesare. Odată încheiate achiziţiile, Asociaţia BAVA va publica în mod transparent un raport financiar pe site, potrivit aceleiaşi surse. 

Ca urmare a acestei campanii care a urmărit protejarea de infecţii cu SARS-CoV-2, Institutul Clinic Fundeni a fost dotat cu un mini-spital de triaj alcătuit din 7 containere şi utilările aferente, care se adaugă paturilor, ventilatoarelor şi monitoarelor ce provin de la Institut.

Achiziţiile demarate în plus constau în aparatură de decontaminare şi sterilizare, un laborator de analize point-of-care, ventilator de transport, videolaringoscop, defibrilator, un aparat de radiologie mobil digital, un ecograf portabil, echipamente de protecţie pentru personal, precum şi soluţii de transport electrice între unitate şi centrul de testare.

Asociaţia BAVA mulţumeşte tuturor persoanelor fizice care au sponsorizat iniţiativa, dar şi persoanelor juridice care au făcut donaţii importante sau au oferit sprijin logistic, fără de care acest proiect nu s-ar fi putut transforma în realitate: REMARKT, Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Fundaţia Dan Voiculescu pentru Reconstrucţia României, Chimimportexport, Dialab, SC BDG Import SRL, Altius, Fundaţia Blue Planet, Bog’art, Confrasilvas, Co-Factor Performance Marketing, Studio 3 Plus, Ten Plus, Avanpost Media, Difrnt, Stratagents şi Tempo Advertising.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite